Film

Skribent

MovieZine

11 maj 2023 | 11:50

Storfilmen "Stockholms blodbad" klar för biopremiär 2024

Mikael Håfströms engelskspråkiga storfilm får inviga det svenska bioåret med premiär 19 januari.
Storfilmer om svensk historia är vi inte alltför bortskämda med. Men tidigt nästa år är det dags att få veta allt om händelserna som kom att kallas "Stockholms blodbad". Mikael Håfström står för regin på storfilmen som produceras av Viaplay - men innan streamingpremiären ska den upp på stor duk. 
 
Nu kan vi bekräfta att "Stockholms blodbad" får svensk biopremiär den 19 januari 2024. I filmens rollista finns bland andra Sophie Cookson, Alba August, Adam Pålsson, Jakob Oftebro, Matias Varela och Claes Bang.
 
- Att få gestalta en av Nordens mest dramatiska historiska händelser med denna fantastiska ensemble är ett av mitt livs mest spännande projekt. "Stockholms blodbad" är en kvinnodriven hämndhistoria - en edgy, mörkt humoristisk, djärv och djupt mänsklig berättelse som är lika relevant nu som för 500 år sedan, säger regissör Mikael Håfström.
 
 

Om filmen

 
"Stockholms blodbad" skildrar det dramatiska, komplexa händelseförlopp som leder fram till den ökända massakern av nästan hundra människor i Stockholm år 1520. Vi möter Anne och hennes fostersyster Freja (Cookson och August), som söker hämnd på männen som mördade deras familj på Annes bröllop. Deras sökande leder dem till huvudstaden, där de dras in i den hänsynslösa politiska maktkamp mellan Sverige och Danmark som kulminerar i Stockholms blodbad.
 
"Stockholms blodbad" kommer senare att släpas på Viaplay hösten 2024.
| 11 maj 2023 11:50 |