Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 juni 2023 | 20:45

"Tron: Ares" spelas in i sommar! "Dahmer"-stjärnan Evan Peters har en mystisk roll

Den tredje "Tron"-filmen har Jared Leto i huvudrollen och regisseras av norske Joachim Rønning.
Evan Peters, känd från "Dahmer" och "X-Men"-filmerna, är klar för en roll i "Tron: Ares" - den tredje filmen i den långlivade sci-fi-franchisen.
 
Originalet med Jeff Bridges kom 1982 och var banbrytande för sin tid med digitala effekter. År 2010 släppte Disney uppföljaren "Tron: Legacy" med Garrett Hedlund och Olivia Wilde i rollistan.
 
En tredje film har varit på tapeten länge, men utvecklingen har gått långsamt framåt. Nu börjar det dock hända saker. Vi vet att Jared Leto ska spela huvudrollen och att norske Joachim Rønning ("Kon-Tiki", "Maleficent: Mistress of Evil") sitter i registolen.
 
 
Vem Peters ska spela är inte känt. Men Deadline berättar om två roller som ska tillsättas: en soldat i den virtuella världen och en nördig gamer i människornas värld. Ryktet säger dock att han tar över rollen som Ed Dillinger Jr, tidigare porträtterad av Cillian Murphy i "Tron: Legacy". Peters skulle isåfall bli filmens skurk (eller en av dem?).
 
Leto spelar Ares som är en manifestation av ett ondskefullt datorprogram. I augusti börjar inspelningen - om inte skådespelarna får för sig att strejka, förstås.
| 28 juni 2023 20:45 |