Spel

Skribent

Anders Eklöf

10 maj 2024 | 12:30

Ett tredje "Jurassic World Evolution"-spel är under utveckling

Det är återigen dags att bygga en dinosariepark, som förhoppningsvis går bättre än den från "Jurassic Park".
För några år sedan släpptes "Jurassic World Evolution 2", som är ett uppskattat strategispel där du har ansvar för din egna dinosauriepark, baserat på Universal Pictures-filmerna.
 
Nu skriver utvecklarna Frontier Developments i ett pressmeddelande att de har skrivit avtal med Universal om att göra ett tredje "Jurassic World Evolution"-spel.
 
Spelet är tänkt att släppas mellan juni 2025 och maj 2026. Innan dess ska de släppa ett eget spel som inte är baserat på något etablerat varumärke.
 
- Vår "Jurassic World Evolution"-serie har visat upp stor kreativ och teknisk expertis och styrkan i vår strategi för att utveckla, lansera och vårda genren. Jag ser mycket fram emot att få ge mer information om våra spännande planer för franchisen i framtiden, säger Jonny Watts, chef för  Frontier Developments.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Universal Pictures och Amblin Entertainment har sedan tidigare avslöjat att en ny "Jurassic World"-film är på gång, med en planerad biopremiär den 2 juli 2025. Det vi vet om den är att Scarlet Johansson ("Black Widow") ska spela en av huvudrollerna och att Gareth Edwards ("Rogue One: A Star Wars Story", "The Creator").
 
Frontier Developments har även gjort spelserierna "Planet Coaster" och "Planet Zoo", men "Jurassic World Evolution" från 2018 är fortfarande studions bäst säljande spel. Det är därmed inte så konstigt att de väljer att satsa på den populära dinosaurieserien.
 
Har du spelat "Jurassic World Evolution"?E
| 10 maj 2024 12:30 |