Spel

Skribent

Anders Eklöf

18 oktober 2022 | 12:15

Bekräftat: "Silent Hill"-serien återvänder snart

På onsdag avslöjas framtiden för den psykologiskt skrämmande spelserien "Silent Hill".
Under flera år har det ryktats och hoppats om att den klassiska skräckserien "Silent Hill" om den hemsökta staden med samma namn ska få nytt liv, efter att det eftertraktade spelet "Silent Hills" av Kojima Productions med Norman Reedus i huvudrollen lades ner.
 
Nu har Konami Digital Entertainment äntligen på sociala medier avslöjat att serien faktiskt återvänder, då vi kommer få se de senaste uppdateringarna om "Silent Hill" på onsdag den 19 oktober.
 
 
På Twitter har även skådespelaren Elijah Wood ("Sagan om ringen") visat sitt engagemang, vilket skulle kunna betyda att han har en roll i det kommande spelet (eller att han bara är ett fan av spelserien).
 
"Silent Hill"-serien hade sin start 1999 på Playstation och fick fyra uppföljare av Konami och Team Silent, medan fler titlar som "Silent Hill: Homecoming" och "Book of Memories" gjordes senare av västerländska utvecklarna, med ett ganska ljummet mottagande.
 
Serien har filmatiserats två gånger ("Silent Hill" från 2006 och "Silent Hill: Revelation" från 2012) och har sålts i över 8,4 miljoner exemplar. Spelen handlar ofta om en plågad person som kommer till staden Silent Hill av olika anledningar, som möts av psykologisk skräck och fruktansvärda varelser.
 
Det har tidigare ryktats om att Hideo Kojima ska ha fått återvända till sitt "Silent Hills", men även att studion Bloober Team som ligger bakom "The Medium" och "Layers of Fear" håller på med en remake av "Silent Hill 2".
 
Vad har du för relation till "Silent Hill"-spelen?
| 18 oktober 2022 12:15 |