Spel

Skribent

Vanja Tomin

7 september 2022 | 06:00

Påstådda läckta bilder från en "Silent Hill 2"-remake

Är de oskarpa bilderna en framtida remake av framgångsrika spelet "Silent Hill 2"?
På internet cirkulerar bilder på vad påstås vara en intern pitch till Sony om lanseringen av en remake av Konamis "Silent Hill 2".
 
Remaken är tänkt att produceras av Bloober Team, som tidigare gjort skräckspelet "The Medium", som hade en ganska lik tvådelad spelvärld precis som "Silent Hill"-spelen. Bloober Team ligger också bakom "Blair Witch" och "Layers of Fear".
 
 
I de påstådda läckta dokumenten, som bland annat Pressfire.no publicerade igår, är tanken att "Silent Hill 2 Remake" ska vara ett slags startskott för spelserien, vilket kommer att kulminera i både en ny uppföljare i "Silent Hill 5" och ett antal mindre spel baserade på serien. Dessa kommer att skapas av olika indieutvecklare och ha Annapurna Interactive som utgivare. Annapurna Interactive har nu senast utgett kattäventyret "Stray" som blev en stor framgång och som vi på MoveZine hyllade högt. 
 
 
PCGamer.com rapporterar att insidern från spelbranschen, Dusk Golem, som tidigare läckt nyheter om en rad andra skräckspel och avslöjat bland annat flera "Resident Evil"-spel, förklarar på spelforumet Resetera att dokumenten är riktiga, men att detta är i ett mycket tidigt stadium i utvecklingen av spelet. I dokumentet finns även tre suddiga bilder, som troligtvis inte härstammar från det framtida spelet. 
 

Flera hypoteser cirklurerar 

 
Det originala "Silent Hill 2" innehöll intressanta kameravinklar som ibland var statiska. Ibland följde kameran huvudpersonen James i hög vinkel, ibland nära och ibland klaustrofobiskt nära. Över-axeln-perspektivet från de suddiga "läckta" bilderna antyder något mer fixerat, möjligtvis något i stil med de senaste nyinspelningarna av "Resident Evil", vilket skulle kunna vara en inspiration för en remake av ett skräckspel från samma tidsperiod. Det fanns till exempel en idé för "Silent Hill 2" om att inkludera oskriptade möten med Pyramid Head, precis som med "Resident Evil 2" och Mr. X.
 
Large 062daab4a9c8147c693d4932fca39506 554545905 2
 
Dusk Golem påstår att hans källor är flera personer som arbetat med originalspelet och att dessa också är inblandade i utvecklingen av remaken. Detta sägs hänga ihop med att Bloober Team tidigare kontaktade game designer Masahiro Ito för ett samarbete. Masahiro Ito ligger bakom konceptskisser och utformningar av monster i de tre första "Silent Hill"-spelen.
 

Strumpor saknas

 
En annan bild som påstås vara konceptkonst för remaken, föreställer James som håller i en pistol och gömmer sig för Pyramid Head, som håller på att stycka två skyltdockor. Detta är den kända scenen i "Silent Hill 2" från kapitlet Wood Side Apartments.
 
 
Här verkar Pyramid Head vara baserad på Figmas fysiska Red Pyramid Thing-figur, som har ett kulhål i fronten. Masahiro Ito har sagt på Twitter för längesen att Pyramid Head inte ska ha ett hål i hjälmen, så det är tveksamt att detta är hans design. Lite komiskt är det också att James inte har strumpor på sig, en detalj många på internet har hakat upp sig på. Det utesluter dock inte att detta är tidig konceptkonst. 
 
Hur som helst är spelets utveckling och utseende i en väldigt tidig etapp, och slutresultat kan komma att bli något helt annorlunda än det vi ser på bilderna idag. Vi får smörja oss med tålamod och hoppas att mer bekräftad information kommer snart! 
 
Ser du fram emot en remake av "Silent Hill 2"? 
| 7 september 2022 06:00 |