Spel

Skribent

Anders Eklöf

30 juni 2021 | 20:00

Rykte: "The Medium"-studion gör nästa "Silent Hill"-spel

Ett nytt samarbete mellan polska Bloober Team och japanska Konami antyder att ett nytt "Silent Hill" är på gång.
Det har länge ryktats om vad som ska hända härnäst med den älskade skräckserien "Silent Hill" av Konami, då de själva har lagt spelskapandet lite på hyllan de senaste åren. 
 
För ett tag sedan talades det om att den polska "The Medium"-studion Bloober Team jobbar på ett nytt spel med "en väldigt känd utgivare", som fick många att spekulera om det kan vara just Konami. 
 
 
Nu har Bloober Team själva gått ut med att de gått in i ett "strategiskt samarbetsavtal" med Konami, vilket så klart fått många att tro att det är de som ska göra nästa del i "Silent Hill"-serien. 
 
- Det är en historisk dag för mig och kulminationen av flera års arbete. Det faktum att ett så känt företag som Konami har beslutat att samarbeta strategiskt med Bloober Team innebär att vi blivit en partner för de ledande aktörerna på denna marknad, säger Piotr Babieno, chefen för studion. 
 
"The Medium" släpptes i början av 2021 och togs emot med ganska blandade betyg. 
 
 
Tidigare var det tänkt att mannen bakom "Metal Gear Solid"-serien och "Death Stranding", Hideo Kojima, skulle göra spelet "Silent Hills" tillsammans med filmregissören Guillermo del Toro och Norman Reedus från "The Walking Dead" i huvudrollen. Det spelet blev dock nerlagt efter konflikter mellan Kojima och Konami.
 
"Silent Hill" har filmatiserats två gånger, en 2006 av Christophe Gans och en uppföljare kallad "Silent Hill: Revelation" av M.J Bassett 2012. Båda filmerna har fått relativt låga betyg av både kritiker och fans. 
 
Vad tycker du om "Silent Hill"-serien?
| 30 juni 2021 20:00 |