Spel

Skribent

Anders Eklöf

24 september 2020 | 18:00

Spelet "The Medium" låter dig besöka två dimensioner samtidigt

Studion bakom spelet "Blair Witch" ger oss ännu en skräckis, i form av det innovativa "The Medium".
Nej, det här är inte ett spel baserat på dramaserien "The Medium" med Patricia Arquette i huvudrollen. Istället är det det nya spelet av studion Bloober Team, som tidigare gjort spel som "Blair Witch" och "Layers of Fear". 
 
"The Medium" handlar om mediumet Marianne som kan resa in i andarnas värld, som åker till en övergiven kommunistisk tillflyktsort för att avslöja dess mörka och ötäcka hemligheter. 
 
I den senaste trailern får vi se mer av den mardrömslika varelsen och antagonisten The Maw, som jagar dig under spelets gång. Rösten görs av Troy Baker, som är mest känd som Joel i "The Last of Us". 
 
 
Det unika med "The Medium" är att du kan besöka den vanliga världen och andevärlden samtidigt, vilket kräver att du behöver göra pussel i den ena för att påverka den andra. Det verkar helt klart vara ett intressant koncept, som förhoppningsvis blir något mer än en på pappret kul gimmick. 
 
Musiken görs av den japanska kompositören Akira Yamaoka, som är mest känd för det stämningsfulla soundtracket i "Silent Hill"-serien. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Spelet kommer till Xbox Series X och PC någon gång i slutet av 2020. 
 
Vår skribent Robin Cocks gav studions tidigare spel "Blair Witch" betyget 3 av 5 och skrev att det är ett måste för fans av filmen, men att man annars kan "skippa den här skogspromenaden". 
 
Vad tror du om "The Medium"? 
| 24 september 2020 18:00 |