Film

Skribent

MovieZine

2 april 2022 | 13:00

Ethan Coen ger sig ut på lesbisk roadtrip

Så blir regissörens första film utan brorsan Joel.
Filmskaparbröderna Joel och Ethan Coen har gått skilda vägar, iallafall i karriären. I höstas släppte Joel sin Shakespeare-filmatisering ”The Tragedy of Macbeth”, och nu vet vi vad Ethan har i kikaren: en lesbisk roadtrip. 
 
Ethan Coens film bygger på ett manus kallat ”Drive-Away Dykes” som han och hustrun Tricia Cooke skrev redan i början av 2000-talet. En gång i tiden var det tänkt att Allison Anders ("Gas Food Lodging") skulle få regissera. Filmen sägs vara inspirerad av 70-talets exploitation-rullar och inte minst regissören Russ Meyers (”Faster Pussycat! Kill! Kill!” med flera) sexkomedier.
 
Handlingen sägs följa en partytjej som reser från Philadelphia till Miami med sin tillknäppta kompis. På vägen råkar de ut för hinder som ett avhugget huvud, en mystisk portfölj, en bitter före detta flickvän och en ond senator, skriver Hollywood Reporter.
 
Bröderna Coen har skrivit och regisserat alla sina filmer ihop sedan ”Blood Simple” år 1984. Men förra sommaren fick vi hörs från deras kompositör att ”Ethan vill inte göra filmer längre” - lyckligtvis verkar han ha kommit på bättre tankar.
 
Planen är att börja inspelningen i sommar.
| 2 april 2022 13:00 |