Film

Skribent

MovieZine

4 augusti 2021 | 09:00

Ethan Coen tar en paus från filmvärlden

Regissören Joel Coen får klara sig utan brorsan ett tag.
Brödraparet Joel och Ethan Coen har varit en tajt sammansvetsad filmmakar-duo sedan filmdebuten med "Blood Simple" år 1984.

Men skarpsynta cineaster har säkert redan märkt att Joel Coen står ensam som manusförfattare och regissör på sin kommande film, "The Tragedy of Macbeth". Det finns en god anledning, enligt brödernas kompositör Carter Burwell:

- Ethan har skrivit och producerat filmer på egen hand, men det här är första gången som Joel regisserar själv. Ethan ville bara inte göra filmer längre. Han verkar nöjd med han han gör, och jag är inte säker på vad Joel ska göra härnäst. De har massvis med manus som de har skrivit tillsammans som ligger på hyllan. Jag hoppas kanske att de återvänder till dem, säger Burwell i en podcast.

Enligt Indiewire har Ethan Coen sagt häromåret att han ska "ta en paus från filmvärlden" för att fokusera på andra jobb, bland annat teater. Bröderna Coen står bakom hyllade filmer som "Fargo", "No Country For Old Men" och nu senast tv-serien "The Ballad of Buster Scruggs".

Joel Coens "The Tragedy of Macbeth", en svartvit Shakespeare-adaption med Frances McDormand och Denzel Washington i huvudrollerna, får amerikansk premiär i höst.
| 4 augusti 2021 09:00 |