Film

Skribent

Anders Eklöf

16 februari 2022 | 09:00

En tredje "Sonic the Hedgehog"-film är redan på gång

Dessutom får Knuckles en egen tv-serie på streamingtjänsten Paramount+, med Idris Elba.
Den 1 april har "Sonic the Hedgehog 2" biopremiär i Sverige, vars föregångare drog hem 319 miljoner dollar vilket gör den till en av de mer framgångsrika tv-spelsbaserade filmerna någonsin.
 
I den nya filmen där Jeff Fowler återigen sitter i regissörstolen får vi återse Sonic (Ben Schwartz), skurken Dr. Robotnik (Jim Carrey), hans nya partner Knuckles (Idris Elba), och en ny sidekick till får hjälte - Tails (Colleen O'Shaughnessey).
 
Redan innan den andra filmen har haft premiär, meddelar dock Paramount att även en tredje film om Sonic ska komma. 
 
Dessutom arbetar de på en tv-serie om Knuckles till streamingtjänsten Paramount+, där Idris Elba gör rösten igen.
 
- Vi har ett starkt partnerskap med Paramount, och vi är glada över att få fortsätta utöka "Sonic the Hedgehog"-serien med dem. 2022 ser ut att bli ett betydelsefullt år för serien med den andra filmen som släpps i april, liksom "Sonic Prime" under vintern. Sonic har varit älskad av fans över hela världen i över 30 år och vi ser fram emot att fortsätta ge dem minnesvärda ögonblick och upplevelser i många år framöver, säger Haruki Satomi, VD för Sega Corporation.
 
"Sonic Prime" är en animerad tv-serie som kommer till Netflix någon gång under 2022, så hon har helt klart rätt när hon säger att det är ett betydelsefullt år för serien.
 
Vad tycker du om "Sonic the Hedgehog"? Kommer du se den andra filmen på bio?
 
| 16 februari 2022 09:00 |