Film

Skribent

Jonatan Blomberg

12 augusti 2023 | 15:00

Joakim Lundell har ambitiösa planer för sin tredje skräckfilm

En tredje skräckfilm är under utveckling av Joakim Lundell, som redan producerat "Feed" och kommande "Canceled". Och nu siktar han extra högt.
Den 25 augusti kommer den nya skräckfilmen "Canceled" ha få biopremiär här i Sverige. Men under ett långt besök hemma hos producenten och influencern Joakim Lundell ("Feed", "Canceled"), så bekräftar han för MovieZine att man redan har börjat utveckla nästa ambitiösa skräckfilm.
 
Den här gången är målet att nå minst 200 000 biobesökare i Sverige, en gräns som endast en film förra året klarade av att nå ("Jag är Zlatan"). I rådande läge planerar man med andra ord för att den nya skräckfilmen ska bli en av de mest populära svenska filmerna i alla kategorier när den släpps. 
 
Med tanke på att man spelade in "Feed" under sommaren i fjol, med en premiär redan i oktober samma år och sedan kläckte idén till den nu färdiginspelade skräckfilmen "Canceled" för bara nio månader sedan... så råder det ingen tvekan om att Lundells produktioner skapas snabbare än vad som brukar vara normalt här i Sverige.
 
Tidigare har han berättat för MovieZine att målet är att kunna släppa två nya filmer om året och nu förklarar han lite mer i detalj om hur detta ska kunna gå till:
 
- Jag har tidigare sagt att det finns tre skräckfilmer som jag vet att jag vill göra. Vi har redan haft uppstartsmötet för nästa film och liksom pitchat och spånat på idéer. Och vi håller nu på att försöka skriva ihop en synopsis på filmen, för att kunna ligga lite i förväg nu. 
 
- För det som blev fel med "Feed" är att ingen visste hur det skulle gå, så ingen vågade göra någonting. Så att "Feed" hade premiär i oktober och att jag började skriva på nya idén först i december, det är liksom två månader efter filmen hade premiär. Jag borde ha börjat med det två månader innan filmen hade premiär istället. Det är verkligen målet nu den här gången. Att redan innan "Canceled" har premiär så ska vi veta vad vi vill göra med nästa film. 
 

Den fjärde filmen vill han spela in på engelska

 
Large e8eee3f2f6b57678de6cb7d3854cf3ed mv5bzde0mwe5zwetyzy0ns00ztdkltk1mzgtzmu0ytrkyzcznju0xkeyxkfqcgdeqxvymti3njaxodc0. v1 fmjpg ux1000
 
Det är fortfarande oklart exakt vad den tredje skräckfilmen kommer att handla om, men vi behöver förhoppningsvis inte vänta allt för länge till innan det finns mer information kring den.
 
När det väl blir dags att påbörja arbetet med en fjärde film sedan så bekräftar Lundell även att målet är att göra den med engelskt tal, för att kunna nå ut lättare med utlandsförsäljningen. Under vår långa intervju med Joakim som släpps här på MovieZine imorgon, så kommer du att kunna läsa mer i detalj om framtidsplanerna och drömmen om att nå fram till Hollywood:
 
- Jag måste nog till Hollywood, annars kan jag inte göra mina bästa idéer. Min allra bästa idé behöver jag i alla fall 150 miljoner till, för att kunna göra den rätt.
 
 
Men näst på tur har vi alltså "Canceled". För regin står Oskar Melander, som tidigare gjort den svenskas spökrysaren "Andra sidan". Filmen produceras av SCG tillsammans med Lumiverse AB och Nordisk Film. Biopremiären är satt till 25 augusti. 
 

Läs också: Joakim Lundell berättar om nya skräckfilmen - inspirerad av ”Spökjakt”

 
Kommer du att ge "Canceled" en chans på bio? Kommentera gärna nedan!
| 12 augusti 2023 15:00 |