Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 mars 2017 | 20:30

En ny poster till ”The Dark Tower” tornar upp sig

Stephen King-filmatiseringen ska släppas på bio i sommar. Men varför har vi fortfarande inte fått en enda trailer?
Det är drygt fyra månader kvar tills fantasy-filmen ”The Dark Tower” landar på bio. Idag släpptes en ny poster till filmen, delad av bland annat Stephen King själv. 

En riktigt snygg bild där filmens två huvudkaraktärer - Revolvermannen och Jake Chambers - står framför ett upp-och-nervänt New York. Titta noga och du ser konturerna av Det mörka tornet mellan stadens skyskrapor!

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Revolvermannen spelas av Idris Elba och rollen som Jake görs av unge nykomlingen Tom Taylor. I andra stora roller i filmen kommer vi få se Matthew McConaughey, Katheryn Winnick (”Vikings”) och Jackie Earle Haley (”Watchmen”). 

Och vem är det som går på gatan som en helt vanlig man, om inte Mannen i Svart (McConaughey)? Så här blir postern upp och ner:

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Regisserar gör danske Nikolaj Arcel, känd för ”A Royal Affair” samt som manusförfattare till ”Män som hatar kvinnor”.

Trots att ”The Dark Tower” ska ha premiär i slutet av juli har man fortfarande inte släppt en enda trailer. Det har fått många att undra ifall Sony planerar att skjuta på premiären ytterligare. ”The Dark Tower” skulle först släppas i januari 2017, innan det ändrades till juli. Och bara häromveckan syntes skådespelarna i Los Angeles där de spelade in kompletterande scener.

Både IMDb och den svenska distributören UIP håller dock fast vid premiärdatumet 28 juli, så vi får hoppas att det stämmer. 

Runt om på nätet väntar en del fans på att en trailer ska släppas idag, den 19 mars - siffran 19 har nämligen en speciell betydelse i Kings verk. Men om inte annat så har vi iallafall fått en ny poster att vila ögonen på.

”The Dark Tower” bygger på en omfattande bokserie av Stephen King, och tanken är att biofilmen ska bli startskottet för en kommande tv-serie. 

Hur är era förväntningar på filmen? Kommentera nedan.
| 19 mars 2017 20:30 |