Film

Skribent

Andreas Samuelson

19 maj 2024 | 13:00

Emma Stone och Yorgos Lanthimos fjärde långfilm tillsammans blir en remake

Den ”Kinds of Kindness”-aktuella duon återförenas även med Jesse Plemons för remaken ”Bugonia”.
Grekiska filmskaparen Yorgos Lanthimos slog igenom med prisbelönade och Oscarsnominerade ”Dogtooth” och har sedan dess skördat framgångar i Hollywood med hyllade filmer som ”The Lobster” och ”The Killing of a Sacred Deer”.
 
Hans första samarbete med Emma Stone var i historiska dramat ”The Favourite” som gav regissören första Oscarsnomineringarna för Bästa film och regi. De fortsatte samarbetet i lika framgångsrika ”Poor Things” som återigen gav Lanthimos nomineringar och Stone en andra statyett (efter ”La La Land”).
 
Deras tredje långfilm tillsammans var bioaktuella ”Kinds of Kindness” med Jesse Plemons och nu ska alla tre återförenas ännu en gång för filmen ”Bugonia”, en remake av sydkoreanska ”Save the Green Planet” (2003), skriver The Wrap.
 
Manuset är skrivet av Will Tracy (”The Menu”, ”Succession”) och handlar om konspirationsbesatta unga män som kidnappar den mäktiga VD:n för ett stort företag i tron om att hon är en utomjording ska förstöra Jorden.
 
Två av producenterna bakom filmen är skräckregissören Ari Aster (”Hereditary”, ”Midsommar”) och hans danska producentpartner Lars Knudsen.
 
”Kinds of Kindness” hade premiär till fina recensioner på filmfestivalen i Cannes i fredags så att Lanthimos fortsätter samarbeta med skådespelare känns som ett logiskt steg. Blir onekligen spännande att se vad han och hans ensemble hittar på med denna historia.
 
Se trailern till ”Kinds of Kindness” nedan:
 
 
Ser du fram emot Lanthimos nya film?
| 19 maj 2024 13:00 |