Film

Skribent

Alexander Svensson

19 februari 2024 | 15:00

Efter "Poor Things" - Yorgos Lanthimos gör remake av koreansk sci-fi-komedi

Den hyllade regissören har hittat sin nästa (nåja, nästnästa) film.
Yorgos Lanthimos är just nu ett av de hetaste namnen i filmbranschen tack vare succén med “Poor Things” (som så sent som igår vann fem BAFTA-priser). Nu har den grekiske filmskaparen bestämt vad han ska spela in härnäst. Enligt Variety blir det en remake av koreanska sci-fi-komedin “Save the Green Planet”.
 
Ursprungliga “Save the Green Planet” regisserades av Jang Joon-hwan och handlar om en ung man som kidnappar och torterar en affärsman som han misstänker är involverad i en kommande invasion från rymden. Det hela utvecklas till ett kammarspel som även kommer att involvera en detektiv och den unge mannens flickvän.
 
Vad tror ni oddsen är för att vi får se åtminstone en av Willem Dafoe och Emma Stone i "Save the Green Planet"?
 
Trots att “Save the Green Planet” blir nästa film som Lanthimos spelar in så blir det inte nästa film han släpper. Lanthimos är nämligen väldigt flitig, och har redan hunnit spela in en film efter “Poor Things”, “Kinds of Kindness”, även den med Emma Stone och Willem Dafoe i några av rollerna.
 
Vilka som kniper rollerna i Lanthimos “Save the Green Planet” är ännu oklart, men förhoppningsvis får vi veta det relativt snart, då filmen börjar spelas in i sommar.
 
Är du taggad på fler filmer från Yorgos Lanthimos?
 
| 19 februari 2024 15:00 |