Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

3 januari 2024 | 22:15

Vad händer efter "Poor Things"? Yorgos Lanthimos avslöjar nya detaljer om sin nästa film

Mycket tyder på att "Kinds of Kindness" blir ännu en unik och fantasirik film från den grekiske mästaren.
Den officiella premiären av “Poor Things” närmare sig med vinterstormsteg, och med anledningen av det pratade brittiska The Guardian nyligen med regissören Yorgos Lanthimos. Det är en lång och läsvärd intervju men vad jag fastnade för var främst det som sas om hans nästa film.
 
Handlingen till “Kinds of Kindness”, som precis som “Poor Things” har Emma Stone i en bärande roll, hålls fortfarande hemlig men Lanthimos kunde prata om hur långt man kommit och om strukturen:
 
- Allt är filmat och vi har börjat klippa. Det är en nutida film som utspelar sig i USA. Tre olika berättelser, med fyra eller fem skådespelare som spelar en roll i varje berättelse, så att alla spelar tre olika roller. Det var nästan som att göra tre filmer. 
 
Han passade på att kasta in en komplimang till Emma Stone, som han nu arbetar med för fjärde gången (tre långfilmer och en kortfilm):
 
- Det är fantastiskt att få arbeta med Emma igen. Det gör det så mycket enklare att ha någon där som litar så mycket på en, och som man själv litar så mycket på.
 
Yorgos Lanthimos har skrivit "Kinds of Kindess" tillsammans med Efthimis Filippou, som också var medförfattare på "Dogtooth", "The Lobster" och "The Killing of a Sacred Deer", så jag tror vi kan förvänta oss något alldeles speciellt. Igen. Förutom Stone kommer vi även se Willem Dafoe ("Poor Things", Jesse Plemons ("Killers of the Flower Moon") och Margaret Qualley ("Once Upon a Time in Hollywood") i stora roller.
 
| 3 januari 2024 22:15 |