Spel

Skribent

Anders Eklöf

10 juli 2023 | 16:14

Electronic Arts gör spel om Marvelhjälten Black Panther

Den nystartade studion Cliffhanger Games vill göra ett berättelsedrivet äventyr där vi får känna hur det känns att vara Black Panther.
Det är minst sagt många spel baserade på Marvel-karaktärer på gång, som "Spider-Man 2" av Insomniac Games i höst och deras utannonserade "Wolverine"-spel, ett actionspel om "Iron Man" och ett berättelsedrivet äventyr om Black Panther och Captain America med "Uncharted"-författaren Amy Henning.
 
Nu har även Electronic Arts gått ut med att de arbetar med ett nytt spel med Black Panther i fokus av Cliffhanger Games i samarbete med Marvel Games.
 
Cliffhanger Games är en nystartad AAA-studio baserad i Seattle, som arbetar på ett actionspel för en spelare med tredjepersonsperspektiv. Studion har anställt personer som arbetat på spel som "Middle-earth: Shadow of Mordor", "Halo Infinite", "God of War" och "Call of Duty"-serien.
 
A7f3c52ee7656cc587dd4d109a45b6b5 maxresdefault
 
Spelet utannonserades i samband med att hjälten Black Panther firar 57-årsjubileum. Målet är att "skapa en expansiv och reaktiv värld som ger spelare möjlighet att uppleva hur det är att vara Wakandas beskyddare".
 
- Vi vill att vårt spel ska göra det möjligt för spelare att känna hur det är att vara värdig Black Panther-manteln på unika, berättelsedrivna sätt och vi vill att Cliffhanger Games ska ge alla i vårt team kraft när vi samarbetar för att ge liv till denna fantastiska värld, säger Kevin Stephens på Cliffhanger Games i ett uttalande.
 
Spelet om Black Panther har än så länge ingen titel och är tidigt i utvecklingen.
 
Marvel har gjort två filmer om T'Challa och hans roll som den högteknologiska staden Wakandas beskyddare. Chadwick Boseman medverkar dock inte i "Black Panther: Wakanda Forever", då han gick bort i cancer vid 43 års ålder 2020.
 
Ser du fram emot att spela ett actionspel om Black Panther?
| 10 juli 2023 16:14 |