Spel

Skribent

Vanja Tomin

10 september 2022 | 19:00

Black Panther och Captain America leder nya Marvel-spelet

Amy Hennigs nya studio, Skydance New Media, avslöjar sitt nya spel med Black Panther och Captain America som frontfigurer.
Under Disney & Marvel Games Showcase igår visades en smygtitt för kommande spelet som inte har ett officiellt namn än. Trailern visar upp båda Marvel-hjältarna i en miljö under andra världskriget.
 
Den snygga trailer kombineras med gammaldags musik och ger små hintar om känslan i spelet och var det utspelar sig. Vi får även se en referens till Hydra, Marvels paramilitära terroristorganisation, och till sist en bild av Black Panther och Captain America. Till vänster står en soldat och Eiffeltornet, och på andra sidan syns en Wakanda-krigare och en bild av vad antas vara landets huvudstad.
 
Enligt studion kommer det berättelsedrivna äventyret att ha spelare som styr en ensemble med fyra karaktärer: en ung Steve Rogers, (Captain America) Azzuri, T'Challas farfar och Black Panther från andra världskriget, Gabriel Jones, en amerikansk soldat och medlem av Howling Commandos, och Nanali, ledare för det nystartade Wakanda Spy Network.
 
 

Pampen bakom "Uncharted"

 
Amy Hennig har sagt i ett uttalande att "Marvel har varit en otrolig partner under hela den kreativa processen när vi utvecklat en originell berättelse och bygger ett spännande nytt team av karaktärer. Vi hoppas att fansen är intresserade av den här smygtitten, och vi är glada över att dela med oss ​​mer på vägen."
 
- Jag kan inte föreställa mig en bättre partner än Marvel för vårt första spel, säger Amy Hennig, som tidigare tillbringade ett decennium på Naughty Dog, där hon var kreativ regissör och manusförfattare för Sonys "Uncharted"-spelserie.
 
Det kommande Marvel-äventyret är det första spelet från Skydance New Media, en studio som bildades 2019 av Hollywoods produktionsbolag Skydance.
 
 
- Marvel symboliserar all action, mystik och spänning i äventyrsgenren som jag älskar och lämpar sig perfekt för en interaktiv upplevelse. Det är en ära att kunna berätta en originell historia med all den mänsklighet, komplexitet och humor som gör Marvel-karaktärerna så uthålliga och att göra det möjligt för våra spelare att förkroppsliga dessa hjältar som de älskar, säger Amy Hennig. 
 

Mer nyheter att se fram emot

 
Bill Rosemann, vice president kreativ regissör av Marvel Games, säger att det kommande spelet bara är början på det actionfyllda äventyr som väntar alla Marvel-fans. 
 
- Amy och hennes team från Skydance New Media har en djup kärlek och respekt för våra karaktärer, de har gett sig in i kärnan av serietidningsinspirationen och kommer att utnyttja sina otroliga berättarförmåga för att skapa en helt ny och spännande upplevelse.
 
Bill Rosemann ber oss också att hålla utkik under de kommande månaderna då det kommer släppas mer information om våra fyra hjältar, deras två världar och ett krig.
 
 
Än så länge vet vi inte spelets officiella titel eller beräknat releasedatum.
 
Vilka andra hjältar från Marvel hoppas du få se i det kommande spelet?
| 10 september 2022 19:00 |