SPONSRAT

Skribent

MovieZine

9 maj 2019 | 07:20

Eftersnack: Blod, tortyr och grymheter i ”Knightfall”

Kan det bli mycket blodigare än så här? Grymheterna når sitt klimax i andra säsongens sjunde avsnitt, där de tillfångatagna Tempelriddarna ber böner för sina liv.
Vad hände med den Heliga Graalen egentligen, som Tempelriddarna gömde i förra säsongen? Lite magi skulle nämligen komma väl till pass nu, när endast ”Death Awaits” som säsongens sjunde avsnitt så passande döpts till. Inledningen visar hur de blodiga och sönderslagna Tempelriddarna drar en kärra med ved genom Paris gator, medan stadsborna skriker och kastar sten på dem. Veden ska användas som bränsle för deras bål, förstår vi snart, och nu kan man verkligen börja undra om och hur Landry (Tom Cullen) och hans medhjälpare på något sätt kan klara sig med livet i behåll?

Inledningstexten säger att det är fredagen den 13 oktober år 1307, och här kan man snacka om olycksdag! Snart står Landry öga mot öga med kung Philip själv (Ed Stoppard) som undrar om det var värt det; han har kastat bort kungens välvilja – för det här? Men slottslivet stinker av ruttna intriger. Den intriganta rådgivaren William de Nogaret (Julian Ovenden) tycks vara organisatören bakom kampanjen mot Tempelriddarna, som den grymma kung Philip satt igång och som hans hetlevrade som Louis (Tom Forbes) utverkar, men sen finns där ju även prinsessan Isabella (Genevieve Gaunt) som iscensätter egna intriger... Vad tycker ni om drottning Margarets (Clementine Nicholson) öde? Kommer hon klara sig? Och den fängslade Lydia? Inte minst undrar man hur det kommer gå för Landrys lilla spädbarn?

Det känns som sjunde avsnittet blir lite av en resa i medeltida tortyrmetoder. Undrar om vi inte precis sett det grymmaste och blodigaste avsnittet hittills i serien, eller vad tycker ni? Hur som helst är det upplagt för ett intensivt säsongsavlut nästa vecka. Kommer det goda eller onda segra?
 
| 9 maj 2019 07:20 |