Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 juni 2017 | 18:00

Efter "Wonder Woman": Här är alla kommande filmer från DC

Hela 15 superhjältefilmer är på gång, men studion har lite svårt att bestämma sig i vilken ordning - eller vem som ska regissera.
Efter succépremiären för ”Wonder Woman” ser det ljust ut för DC Comics. Många har fått ett nytt hopp och nyfikenheten på studions framtida filmer är stor.
 
Till skillnad från Marvel känns dock DC:s lineup betydligt mer rörig och osäker. Här finns gott om intressanta titlar för de närmaste 4-5 åren, den saken är klar, men de flesta av dem saknar fortfarande regissör eller premiärdatum. Enligt en artikel i Forbes nyligen kan Warner Bros invänta bemötandet av "Justice League" i höst, innan de spikar sitt kommande schema.
 
Vi kollar först in DC:s närmast bekräftade biofilmer.
 

Justice League - premiär 17 november

 
Wonder Woman är tillbaka i november, då med sällskap av Batman, Superman, Aquaman, Cyborg och The Flash. De tre sistnämnda skymtade förbi i ”Batman v Superman” men nu får biopubliken lära känna dem bättre. Zack Snyder har regisserat och Joss Whedon hjälper till i efterproduktionen. Biopremiär i november.
 
 

Aquaman - december 2018

 
James Wan regisserar den fristående filmen om Aquaman (Jason Momoa). Det blir självklart en origin-story där Arthur Curry får veta att han är menad att leda undervattensriket Atlantis. I rollistan finns också Amber Heard, Nicole Kidman, Willem Dafoe och Dolph Lundgren.
 
 

The Flash - 2019?

 
Ezra Miller tar huvudrollen i sin egna superhjältefilm. ”The Flash” har haft lite bekymmer med regissörer som hoppat av, och för tillfället är det inte klart vem som tar på sig jobbet. Filmen skulle fått premiär 2018 men kommer nu tidigast 2019.
 
 

The Batman - 2019?

 
Matt Reeves regisserar den första fristående filmen med Ben Affleck som Batman. Joe Manganiello ska spela skurken Deathstroke. Det sägs att Warner Bros prioriterar den här framför "Justice League 2”, och med lite tur blir det biopremiär redan år 2019.
 
 

Cyborg - 2020?

 
Ray Fisher gör huvudrollen som Victor Stone, eller Cyborg. Filmen som siktar på premiär år 2020 står än så länge utan regissör.
 
 

Green Lantern Corps - 2020?

 
En av filmerna som DC offentliggjorde redan år 2014. Inga skådisar är på plats, men det ryktas om att manusförfattaren David S. Goyer (”Man of Steel”, ”The Dark Knight”) kan regissera.
 
 

Dessutom är följande filmer på gång:

 
”Shazam” och ”Black Adam” - Dwayne Johnson har varit kopplad till rollen som skurken Black Adam sedan år 2008. I takt med att han blivit allt populärare har det börjat ryktas om en egen spin-off.

”Gotham City Sirens” med Margot Robbie tillbaka i sin "Suicide Squad"-skrud. David Ayer ska regissera filmen om Gothams farliga tjejer Harley Quinn, Poison Ivy och Catwoman.

”Justice League 2” har inget datum klart, men ska förmodligen regisseras av Zack Snyder någon gång efter Batmans fristående film.

”Dark Universe” (eller ”Justice League Dark”) tappade nyss regissören Doug Liman, men Warner Bros letar febrilt efter en ersättare.

”Suicide Squad 2” är ett efterlängtat projekt för många som gillade DC:s omaka skurkgäng. Joel Kinnaman har sagt att han återvänder, men det är inte klart om regissören David Ayer kommer tillbaka.

”Batgirl” har fått Joss Whedon som regissör och bara det är tillräckligt för att fansen ska bli taggade. Vi väntar med spänning på att höra vem som får huvudrollen.

”Nightwing” är en annan Batman-spinoff som det talas om. Här möter vi Dick Grayson, ibland känd som Robin, som blivit brottsbekämpare på egen hand.

”Man of Steel 2” är den oundvikliga uppföljaren till Supermans solofilm med Henry Cavill. Det återstår att se hur DC får plats med denna i sitt späckade schema... ja, för att inte nämna "Wonder Woman 2", förstås.
 
Vilka av filmerna tror ni mest på? Kommentera nedan.
| 7 juni 2017 18:00 |