Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

22 oktober 2022 | 09:30

Efter klagomålen: Nu varnar Netflix "The Crown"-tittarna

Om det var oklart så vet Netflix alltså inte exakt vad som sades mellan kungligheterna. "The Crown" är en fiktiv historia inspirerad av verkliga händelser.
Efter att den brittiska skådespelerskan Judi Dench röt till, genom ett öppet brev till Netflix i The Times, så har streamingjätten nu valt att lägga till en text som förklarar att "The Crown" är en fiktiv berättelse och endast inspirerad av verkliga händelser.
 
Den femte säsongen av den hyllade och Emmyvinnande tv-serien släppte nyligen en trailer inför premiären i november. Vi nu har kommit fram till den period i drottning Elizabeth II:s liv där händelserna kring prinsessan Diana och hennes tragiska dödsfall kommer att visas. Något som blivit extra känsligt för många britter, med tanke på att drottningen själv nyligen gick bort.
 
Och nu har många därför tyckt att Netflix med flit har varit otydliga med att poängtera att deras serie endast är inspirerad av verkliga händelser, och att man därefter har pusslat ihop en fiktiv version av vad som faktiskt hänt och sagts innanför slottens många väggar. 
 
För första gången under de fem säsongerna har Netflix därför nu valt att lägga till följande varning tillsammans med den nya trailern: "Inspirerad av verkliga händelser, berättar denna fiktiva dramatisering historien om drottning Elizabeth II och de politiska och personliga händelser som formade hennes regeringstid".
 
 
Under den femte säsongen kommer vi att få se Imelda Staunton i rollen som den äldre drottningen. Vi får bland annat även se Elizabeth Debicki som prinsessan Diana, Jonathan Pryce som prins Philip, Dominic West som prins Charles, Lesley Manville som prinsessan Margaret och Jonny Lee Miller som John Major.
 
Hela den femte säsongen släpps på Netflix den 9 november.
 
Kommer du att ge fortsättningen en chans? Kommentera gärna nedan!
| 22 oktober 2022 09:30 |