Film

Skribent

Alexander Svensson

28 januari 2024 | 19:30

Efter Jonathan Majors avsked från Marvel: vad händer egentligen med Kang?

Kommer Marvel att fortsätta med Kang som storskurk även efter att de avskedat misshandelsdömde Jonathan Majors? Och vem tar isåfall över rollen?
Kang the Conqueror och hans många varianter var tänkt att bli Marvels nya storskurk efter att Tony Stark och kompani till slut tvålade till Thanos i "Avengers: Endgame". Jonathan Majors, en lovande ung skådespelare anställdes för att spela Kang, och gjorde debut i första säsongen av “Loki”. Men efter att Majors den 18 december 2023 dömdes skyldig till misshandel av sin flickvän så fick han raskt kicken av Marvel. Sedan dess har det varit tyst om framtiden för Kang, trots att han varit en central pusselbit i Marvels planer.
 
Det har spekulerats i huruvida Marvel tänker överge Kang helt och hållet, och plocka in en annan storskurk, exempelvis Galactus eller Doctor Doom. En sak som tydde på det var att den kommande “Avengers”-filmen som tidigare hade titeln “Avengers: The Kang Dynasty” nu nu tappat sin titel och bara heter “Avengers 5”. Men nuvarande rykten gör gällande att så inte blir fallet: vi kommer att få se Kang igen, men inte med Majors i rollen.
 
Kang har vid det här laget orsakat fler problem för Marvels producenter än för Marvels hjältar.
 
Enligt en rapport från sajten Cosmic Circus så är Marvels plan att låta Kang vila ett tag, medan man fokuserar på andra karaktärer, men med avsikten att återkomma till honom när det är dags för det stora klimaxet för berättelsen om multiversumet.
 
Då återstår frågan om vem som ska spela Kang. Det enda säkra är att det inte är Jonathan Majors. Två namn som det ryktats om är Colman Domingo och John David Washington.
 
Kommer Colman Domingo gå från medborgarrättshjälte till multiversal Marvelskurk?
 
Colman Domingo har haft ett starkt år bakom sig, och Oscarsnominerades nyligen för sin roll som medborgarrättskämpen Bayard Rustin i “Rustin”. Han har också medverkat i serier som “Euphoria” och “Fear the Walking Dead”, och kommer framöver bland annat ta sig an rollen som Michael Jacksons pappa i biopic-filmen “Michael”.
 
John David Washington (son till Denzel Washington) har inte heller något dåligt CV. 2023 gjorde han huvudrollen i Gareth Edwards sci-fi “The Creator”, och har tidigare synts i bland annat Christopher Nolans “Tenet” och Spike Lees “BlacKkKlansman”.
 
Efter både "The Creator" och "Tenet" har John David Washington erfarenhet av sci-fi-action. Kan han bli nästa Kang?
 
Huruvida det i slutändan blir Colman Domingo, John David Washington eller någon helt annan som kniper rollen som Kang (och allt det bagage som följer med), vet vi i skrivande stund inte. När vi får se Kang igen är också osäkert. Men om ryktena stämmer så kommer vi alltså att få återse honom, förr eller senare. Det är också värt att ta allt med en nypa salt innan Marvel officiellt bekräftar det.
 
Vill du se mer av Kang, eller hade du föredragit att Marvel satsade på en annan storskurk? Vem tror du skulle passa bra som ersättare för Jonathan Majors?
| 28 januari 2024 19:30 |