Film

Skribent

Jonatan Blomberg

18 december 2023 | 23:35

Disney sparkar Marvelstjärnan - riskerar ett år i fängelse

Efter att Jonathan Majors nu fällts av en jury i den pågående rättegången mot honom, så har Disney fått nog. Rollen som Kang är förlorad.
Det blev tidigare under kvällen klart att Jonathan Majors ("Creed III") fällts av en jury för två fall av ofredande och misshandel av sin ex-flickvän. Deadline rapporterar nu att man även lyckats bekräfta att det blev den officiella spiken i kistan för skådespelarens framtid i Marvels universum. 
 
Majors har spelat Kang (även kallad He Who Remains) i tv-serien "Loki" samt långfilmen "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" (2023). Det är en av de största rollerna i Marvels utökade universum just nu, med tanke på att det är Kang som är tänkt att ta över som Marvelfilmernas nya "Thanos-aktiga" skurk. Majors var redan klar för både "Avengers: The Kang Dynasty" (2026) och "Avengers: Secret Wars" (2027), så det här var knappast vad Marvel hade hoppats på. 
 
Nu har det däremot ryktats om att Marvel redan hade bestämt sig för att sparka Majors sedan länge. Något som backas upp av faktumet att det tog mindre än två timmar efter beskedet att skådespelaren hade fällts i sin rättegång, till att man gick ut och bekräftade att man inte kommer låta honom återvända till rollen. Det är däremot oklart huruvida man planerar att skifta fokus helt, eller bara byta ut skådespelaren mot någon helt annan. 
 
Jonathan Majors i den andra säsongen av "Loki".
 
Troligtvis lutar det åt det senare alternativet. Med tanke på att man redan öppnat upp möjligheterna för alternativa univsersum, så lär det inte bli allt för svårt att skriva in en scen som förklarar varför en annan version av Kang (som ser annorlunda ut) blir den vi kommer att få följa framöver. 
 
Majors behöver däremot inte hänga läpp helt och hållet, han friades nämligen på två av de totalt fyra åtalspunkterna. Nu behöver han däremot vänta tills den 6 februari nästa år innan domaren i rättegången berättar hur lång tid Majors kommer att behöva spendera i fängelse. Som längst riskerar han att dömas till 1 års fängelse, men med tanke på att han inte dömts för något tidigare så lär han troligtvis inte få maxstraffet. 
 

Läs också: Joel Kinnaman: "Det mest krävande jobbet jag någonsin har gjort"

 
Hur tror du att Marvel kommer att lösa sin Kang-situation framöver? Vem hade du velat se i rollen istället? Kommentera gärna nedan!
| 18 december 2023 23:35 |