Film

Skribent

Tobias Andersson

8 maj 2023 | 16:11

Rykte: Är Jonathan Majors ute ur Marvels universum?

För drygt en månad sedan greps filmstjärnan misstänkt för misshandel på en 30-årig kvinna. Marvel ser nu ut att vilja ta avstånd från ”Ant-Man”-skådisen och överväger att ersätta honom.
Stjärnskottet Jonathan Majors såg ut att ha en lovande karriär framför sig i drömfabriken. Med roller i storfilmerna ”Creed III” och ”Ant-Man and the Wasp: Quantumania” övertygade han både publik och kritiker, men sedan mars har rubrikerna om honom inte haft lika positiv klang.
 
I slutet av mars greps han av New York-polisen misstänkt för att ha tagit stryptag på en kvinna i 30-årsåldern. En händelse som du säkert inte har missat och något som nu kan sätta ett abrupt avslut på hans filmkarriär. Visserligen har inget domslut tagits men enligt rykten förbereder sig Marvel för att eventuellt kicka honom från rollen som MCU-skurken Kang som han spelade i senaste ”Ant-Man”.
 
Ryktet ska väl tas med en nypa salt men det låter ju ändå rimligt att Marvel inte vill samarbeta med en anklagad misshandlare.
 
Enligt källor till populärkultursajten The Direct kollar Marvel på vilka alternativ de har för karaktärens framtid i MCU-världen – och att låta rollen som Kang gå till någon annan verkar vara av prioritet. Just nu verkar det åtminstone som att Majors kommer dyka upp som superskurken i säsong 2 av ”Loki”. Men efter det är hans framtid inom superhjälteuniversumet högst oklar.
| 8 maj 2023 16:11 |