Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 september 2023 | 10:00

Efter "Halloween" och "Exorcisten" - vad blir nästa skräck-reboot?

Producenterna på Blumhouse vet precis vilken skräckfilmsikon de vill återuppliva härnäst.
Blumhouse har hittat sin nya grej: att damma av gamla skräck-franchiser och ge dem nytt liv.
 
"Halloween"-trilogin blev en kommersiell framgång, även om den sista filmen fick en del kritik. Nu är regissören David Gordon Green snart tillbaka med "The Exorcist: Believer", som jag måste säga är en riktigt lyckad och otäck fortsättning på Friedkins 50 år gamla original. Planen är att även "Exorcist" ska bli en trilogi.
 
 
Men sen då? Kan Jason Voorheen stå på tur? Producenterna på Blumhouse har tidigare uttryckt sitt intresse för en "Fredagen den 13:e"-reboot, och de står fast vid tanken:
 
- Jason Blum och jag är överens om att "Fredagen den 13:e" är vad vi skulle vilja ta tag i. Jag vill verkligen gå tillbaks till grunden. Man behöver inte så många ingredienser för en "Fredagen den 13:e"-film - ett sommarläger, campare, och Jason Voorhees i en mask, säger Ryan Turek till Inverse.
 
- Jag har tidigare sagt att "Halloween" är den ultimata slasherfilmen för mig. Den är min favorit. Men "Fredagen den 13:e" är en franchise jag bugar mig inför. Jag älskar allting med den. Och att få leva ett tag vid Crystal Lake skulle vara så fantastiskt.
| 30 september 2023 10:00 |