Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 oktober 2022 | 15:00

Regissören bakom "Halloween Ends" bemöter kritiken

David Gordon Green är väl medveten om att inte alla gillade hans senaste skräckis.
Den senaste "Halloween"-filmen splittrar publiken. Många är besvikna på en skräckfinal som knappt låter Michael Myers få mer än tio minuter i bild. Andra har hyllat en annorlunda thriller som vågar utmana fans förväntningar. MovieZines kritiker Gunnar Rehlin gav en av filmens få positiva omdömen i sin recension av "Halloween Ends".

I en intervju med MovieMaker förklarar regissören David Gordon Green att han aldrig ville avsluta sin trilogi med en förutsägbar final.
 
- Vi ville inte sätta en fin rosett på hela franchisen. Vi hade inga planer på en film om Laurie och Michael. Det konceptet med en sista konfrontation fanns inte på kartan.
 
 
Istället för att fokusera på Jamie Lee Curtis och hennes maskerade plågoande blev det en kärlekshistoria, mellan Lauries barnbarn Alyson (Andi Matichak) och Corey (Rohan Campbell), barnvakten som blivit oskyldigt anklagad för ett barns död. Regissören säger att han ville utforska "vad som skapar en psykopat, utan att behöva gräva i Michael Myers psyke och hans förflutna".
 
Green själv verkar nöjd med "Halloween Ends", trots att den fått en del kritik och de lägsta betygen av alla tre filmerna. När den negativa kritiken kommer på tal svarar han:
 
- Om någon säger: "bygg ditt drömhus i den här fastigheten med den här titeln och de här karaktärerna", så kommer alla att hitta något eget som är betydelsefullt för dem. Man gör det till sitt eget, det är vad jag gjorde.
 
 
- För varje backlash så får man också folk som tackar en för att man tar filmserien in på nya spår, och håller den levande och full av kärlek, säger regissören.
 
Vad tyckte du om "Halloween Ends"? Kommentera gärna.
| 24 oktober 2022 15:00 |