Halloween Ends 2022

Skräck Thriller
USA
111 MIN
Engelska
Halloween Ends poster

Synopsis

Fyra år efter händelserna i "Halloween Kills" bor Laurie tillsammans med sitt barnbarn Allyson och håller på att avsluta sina memoarer. Michael Myers har inte setts till på fyra år. Men när en ung man blir anklagad för att ha mördat en pojke han satt barnvakt åt, tänder det gnistan till ett våldsuppror och terror som får Laurie att till slut konfrontera ondskan hon inte kan kontrollera, för gott den här gången.
Ditt betyg
2.2 av 59 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

MovieZine

13 oktober 2022 | 21:00

Om det nu verkligen är slutet, så går man med flaggan i topp

RECENSION. För sista (?) gången ställs Laurie Strode och Michael Myers mot varandra. Gunnar Rehlin kallar ”Halloween Ends” för den bästa filmen i denna franchise sen John Carpenters original från 1978.
Låt mig slå fast det med en gång: ”Halloween Ends” är den bästa ”Halloween”-filmen sedan John Carpenters originalfilm från 1978. Med tanke på kvaliteten på merparten av alla efterföljare kanske det inte säger så mycket, men som inbiten fan av originalfilmen måste jag erkänna att jag hade behållning av denna David Gordon Greens tredje och sista Halloween-film.
 
Jodå, det finns saker att kritisera, men filmen gör ändå effektivt det som titeln utlovar. Det här är slutet (även om detta självfallet kan tas med en nypa salt, vi minns ju hur Bobby i ”Dallas”stod i duschen efter att ha varit död en hel säsong).
 
Hur som helst utspelas handlingen i Haddonfield några år efter blodbadet i Greens förra film. Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) skriver en bok om sina konfrontationer med Michael Myers, och har ett lite ansträngt förhållande till sin dotterdotter Allyson (Andi Matichak), vars mamma blev mördad av Myers i förra filmen.
 
Samtidigt möter vi Corey (Rohan Campbell), en mobbad ung man som drömmer om att ge igen och som är fascinerad av myterna kring Michael Myers. Corey möter Allyson och ljuva känslor uppstår – något som Laurie inte ser med blida ögon. Hon ser något i Corey som hon definitivt inte tycker om.
 
Och snart undras det om Michael Myers har återvänt eller om det är en copycat-killer som ligger bakom de nya morden. Och visst, det är mycket som känns förutsägbart, och visst kan man ha lite funderingar kring det ställe där Michael Myers uppenbarligen har gömt sig sedan den förra filmen – men det bryr jag mig inte om. Det här är en bra avslutning på Greens trilogi, och en bra avslutning på hela denna 44 år gamla franchise.
 
Greens förra film "Halloween Kills" var inte speciellt bra, den var mest en orgie i blodiga mord och innovativa sätt för Michael Myers att mörda – den här gången finns det faktiskt en story i och med att den har ett definitivt slut att se fram emot.
 
Sen kan jag inte låta bli att falla för alla små bildvinkar till Carpenters originalfilm, sånt där som bara vi som sett den ett antal gånger kan känna igen och uppskatta. ”Halloween” av årgång 1978 är fortfarande ett oöverträffat mästerverk i slasher-genren, men David Gordon Green ska ha en klar eloge för sitt sätt att avsluta denna franchise.
 
Gunnar Rehlin
| 13 oktober 2022 21:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (5)
4
Det ända jag har att säga här är att jag är nöjd med att denna film gjorde upp för en riktig final för denna franchise!
Läs mer
3
En hel del påhittiga mord och stil som en 70s slasher men utspelas i nutid. Snyggt gjort med flashbacks och musiken ojoj, bra jobbat Green. Hoppas Myers får en restart nångång.
Läs mer
2
Michael myers var med alldeles för lite här. Bara fokus på den här Corey. Någon uppföljare lär ju inte kunna ske nu för inte ens Michael Myers kan ju överleva att bli dödad och sedan mald i en skrotkvarn.
Läs mer
Visa fler