Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 mars 2020 | 07:45

Dracula-reboot på gång från Blumhouse

Studion bakom "The Invisible Man" tar sig an nästa monster i Universals stall.
Universals filmiska monster, som härstammar tillbaka till 1930-talets svartvita skräckfilmer, ska återupplivas en efter en. Bioaktuella "The Invisible Man" gör succé och vi skrev nyligen att James Wan har en ny vision för Frankenstein. Näst på tur står en blodsugande greve från Transylvanien.

THR meddelar att självaste Dracula ska få en reboot. Blumhouse har anlitat regissören Karyn Kusama ("Destroyer"), som får ta den charmigt farlige vampyren in i modern tid.

Projektet är i linje med Universals planer - att låta filmskapare med starka visioner och begränsad budget göra fristående filmer av deras klassiska monster. Enligt samma rapport är John Krasinski ("A Quiet Place") kopplad till ett annat skräckprojekt. Vi vet sedan tidigare att Paul Feig jobbar på "Dark Army" och Elizabeth Banks förbereder "The Invisible Woman".

- De har flera järn i elden, men inte alla projekt kommer bli av, säger en källa.
 
 
 
Till skillnad från såna som Frankenstein och Den osynlige mannen har Dracula knappast legat och sovit i en kista det senaste århundradet. Karaktären kommer ofta tillbaks på bioduken och i tv-rutan. En av de mest kända är Gary Oldmans skildring i "Bram Stoker's Dracula" från 1992. Luke Evans spelade greven i en mer actionpackad "Dracula Untold" år 2014. Och bara nyligen såg vi Claes Bang ta över manteln i Netflix-serien "Dracula".
 
Vill ni se ännu en version av Dracula? Tyck till nedan.
| 11 mars 2020 07:45 |