Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

11 november 2013 | 13:01

"Downton Abbey" fortsätter - får en femte säsong

Höj era tekoppar, den brittiska kostymsåpan "Downton Abbey" har blivit förnyad ännu en gång. "Höstsäsongen skulle inte vara densamma", säger Henrik Palm, programinköpare på SVT International.

Detta offentliggjordes i går, meddelar Digital Spy, direkt efter att avslutningen av säsong fyra sänts i ITV. Seriens skapare Julian Fellowes fortsätter också som huvudmanusförfattare tillsammans med exekutiva producenterna Gareth Neame och Liz Trubridge.

"Vi kan utlova de vanliga upp- och nedgångarna, romantiken, dramat och humorn - levererat av några av de mest ikoniska karaktärerna som finns i TV. Alla skådespelare och upphovsmän är fortsatt överväldigade och ödmjuka inför den otroliga tittarresponen och vill ta serien från ännu större klarhet till klarhet nästa år", säger Neame i ett pressmeddelande.

Nu väntar det årliga julavsnittet av "Downton Abbey", som i år har gästskådespel av både Shirley MacLaine och Paul Giamatti. I Sverige pågår säsong fyra för fullt och sänds i SVT1 på lördagar. Även SVT kommer givetvis att sända både julavsnitt och sedermera säsong fem av den populära serien.

"Höstsäsongen på SVT skulle inte vara densamma utan "Downton Abbey" och vi är glada över att en av de viktigaste inköpta titlarna kommer igen även nästa år", säger Henrik Palm, programinköpare på SVT International.

| 11 november 2013 13:01 |