Skribent

Alexander Dunerfors

17 juli 2013 | 13:01

Downey Jr och Tatum tjänar bäst i Hollywood

Men inte heller Dwayne Johnson eller Adam Sandler behöver skämmas för lönekontot.

Finanstidningen Forbes har sammanställt sin årliga topplista över de manliga skådespelare som dragit in mest kosing senaste året.

Etta på listan är inte helt förvånande Robert Downey Jr, vars eskapader i Iron Mans dräkt har gjort honom riktigt rik. "The Avengers" är en av tidernas mest inkomstbringande filmer och vårens "Iron Man 3" blev också en succé. Inte illa för skådespelaren som för bara några år sedan kämpade med ett drogberoende och att ingen ville anlita honom i Hollywood.

Tvåa på listan är Channing Tatum, som förutom att vara snygg och en grym dansare (vilket han visade i "Magic Mike") också har näsa för affärer. Historien om hans egna bakgrund som strippa filmades av Soderbergh för minimal budget, gjorde dem båda rika och blir nu till franchise med en uppföljare och en Broadway-show på väg.

På tredjeplats hittar vi Hugh Jackman, som nyligen toppade listan över Hollywoods mäktigaste tack vare sin popularitet i sociala medier. För "Les Miserables" fick han både en Oscarsnominering och troligen en fet slant, men Jackman är inte den som dyker ner i pengabingen som Joakim von Anka, utan skänker bort mycket till välgörenhet.

Här är de bäst betalda manliga skådisarna just nu:

1. Robert Downey Jr, 75 miljoner dollar

2. Channing Tatum, 60 miljoner dollar

3. Hugh Jackman, 55 miljoner dollar

4. Mark Wahlberg, 52 miljoner dollar

5. Dwayne Johnson, 46 miljoner dollar

6. Leonardo DiCaprio, 39 miljoner

7. Adam Sandler, 37 miljoner

8. Tom Cruise, 35 miljoner

9. Denzel Washington, 33 miljoner

10. Liam Neeson, 32 miljoner

Välförtjänt eller inte? Vem tror du kommer toppa listan nästa år? Kommentera nedan.

| 17 juli 2013 13:01 |