Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 maj 2015 | 10:00

Dolph Lundgren blir ubåtskapten i bröderna Coens nya film

”Hail, Caesar!” har en roll för svensken: ”Jag blev chockad.”
I Joel och Ethan Coens kommande komedi står 1950-talets Hollywood i fokus. Den fantastiska rollistan har plats för George Clooney, , Scarlett Johansson, Josh Brolin, Tilda Swinton, Jonah Hill och Channing Tatum - och nu också ”Expendables”-hårdingen Dolph Lundgren i en mindre roll.

- Jag blev chockad faktiskt. De ringde mig oväntat för några månader sen. Filmen utspelar sig på 50-talet och handlar om studiosystemet. Kortfattat ska en av karaktärerna hoppa av till Sovjetunionen för att han älskar deras uniformer, haha!

Lundgren berättar att det handlar om Channing Tatums karaktär, medan han själv får spela rysk ubåtskommendör. 

- Jag antar att de behövde någon ikonisk, som får publiken att utbrista: ”Holy shit!” så jag bär en rysk pälsmössa på den här enorma ubåten i Malibu.

Det ska onekligen bli kul att se den otippade kombinationen av Dolph Lundgren och bröderna Coen när filmen kommer nästa år. Han är själv mycket nöjd med samarbetet:  

- Det var kul att jobba med dem. De är trevliga snubbar och jag är givetvis ett stort fan. Jag hade aldrig räknat med att vara med i en film av bröderna Coen, men här är jag nu, säger den svenske skådisen till Creative Screenwriting.

Bröderna Coens ”Hail, Caesar!” får svensk biopremiär 19 februari 2016.
| 7 maj 2015 10:00 |