Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 november 2015 | 07:50

Dödssjuke Daniel fick se ”Star Wars: The Force Awakens”

De högre makterna hos Lucasfilm och Disney hörde hans sista önskan.
Tidigare i veckan skrev vi om 32-årige Daniel Fleetwood från Houston. Som ett superfan av ”Star Wars”, och döende i cancer, hade han en sista önskan: att få se ”The Force Awakens” innan det blir för sent. Redan i somras fick Daniel beskedet att han har två månader kvar, och han lever redan på lånad tid.

Hashtaggen #ForceForDaniel har sedan dess spridit sig på nätet uppmärksammats bland annat av skådespelarna Mark Hamill och John Boyega. Till slut nådde den Disney och J.J. Abrams, som ringde upp med glädjande besked.

Daniel Fleetwoods fru skriver på Facebook:

”Daniels dröm blev sann! Underbara Disney, Bad Robot och Lucasfilm har hjälpt till att förverkliga hans önskan. Daniel har just sett en ofärdig version av ”Star Wars: The Force Awakens”! Vi vill tacka den otrolige J.J. Abrams som ringde oss igår för att berätta att det skulle bli av! Och tack alla som har stöttat oss på vägen, må Kraften vara med er.”

Det framgår inte vad Daniel Fleetwood tyckte om filmen, eller om han hittade Luke Skywalker.

En otroligt fin gest av storföretagen, som släpper på sina hemligheter för en god gärning! Hittills har ingen utöver de närmast inblandade själva fått se något ur årets mest efterlängtade film.

För tre år sen bjöd J.J. Abrams ett annat fan på en tidig smygtitt på "Star Trek Into Darkness".


| 6 november 2015 07:50 |