Film

Skribent

Mats Karlsson

17 september 2014 | 14:00

"Doctor Strange" kommer sommaren 2016

Inspelningarna av Marvelfilmen startar i maj, men ännu saknas en huvudrollsinnehavare.
Det har varit många rykten om "Doctor Strange", både vem som ska spela rollen och när den kommer till biograferna. Nu rapporterar Screen Daily att inspelningarna kommer att starta i England i maj nästa år och de passar även på att bekräfta releasedatumet som blir 8 juli 2016.

Enligt Screen Daily har man redan börjat med förberedelserna av inspelningarna och regissören Scott Derrickson och hans team beräknas anlända till Pinewood i slutet av året. Det har även ryktats om att Joaquin Phoenix kommer att spela Doctor Strange, något som Screen Daily inte kan bekräfta i dagsläget.

Stephen Strange är en arrogant men briljant kirurg som tvingas sluta jobba när en bilolycka förstör hans händer. Han reser till Himalaya för att hitta ett botemedel och träffar eremiten Den forne som lär honom kraftfull magi och Strange blir slutligen Sorcerer Supreme, världens mäktigaste magianvändare.

England är ingen främmande inspelningsplats för Marvel. Så sent som augusti avslutades inspelningarna av "Avengers: Age of Ultron" i England och om Marvel tänker fortsätta att förlägga inspelningarna för sina superhjältefilmer i England återstår att se.
| 17 september 2014 14:00 |