Film

Skribent

Alexander Dunerfors

21 januari 2013 | 14:01

Django är lös - och gör succé!

Största öppningen någonsin för en Quentin Tarantino-regisserad film i Sverige.

"Django Unchained" gjorde en rekordöppning i helgen, då hela 69 975 personer såg filmen. Det gör den till den största öppningen någonsin för en film regisserad av Quentin Tarantino, större än både "Inglourious Basterds" och "Kill Bill"-filmerna.

Hälften så många, mer exakt 35 200, valde att gråta till musikalen "Les Misérables" istället. Det räckte gott och väl för silverplatsen på biotoppen. 

Helgens tredje mest sedda film är "Sune i Grekland", och efter flera veckor i topp knuffas "Hobbit: En oväntad resa" ner ända till plats 4.

Se hela biotoppen här...

I USA går skräckisen "Mama" upp på förstaplats. Filmen har Jessica Chastain i huvudrollen, och hon kan i veckan med stolthet kalla sig för box office-drottning: dramat "Zero Dark Thirty" blev nämligen den mest sedda filmen i helgen.

Sämre gick det för Arnold Schwarzeneggers comeback i "The Last Stand". Filmad med en budget på 30 miljoner dollar cashade den bara in en femtedel under sin premiärhelg. Det räckte bara till en 10:e plats. Kanske var återkomsten inte så efterlängtad trots allt? 

| 21 januari 2013 14:01 |