Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 juli 2022 | 17:30

100 dagar senare: Disney+ plockar in två heta titlar till i höst

De hyllade tv-serierna "Pistol" och "The Old Man" får äntligen komma över till Sverige, ett drygt kvartal efter den amerikanska premiären.
Så sent som igår tipsade vi om att Disney+ hade plockat in kriminalserien "Under the Banner of Heaven", med den Emmynominerade Andrew Garfield i huvudrollen. En serie som släpptes i slutet av april borta i USA på den Disney-ägda tv-kanalen FX.
 
Nu bekräftar Disney+ att man även kommer att plocka in två av sommarens andra hyllade tv-serier från FX, nämligen Danny Boyles "Pistol" (som släpptes 31 maj i USA) och Jeff Bridges "The Old Man" (16 juni). Väntan är däremot inte helt över, vi får nämligen fortsätta hålla ut fram tills den 8 september och 28 september i höst
 
 
I miniserien "Pistol" får vi följa Sex Pistols-gitarristen Steve Jones (Toby Wallace), genom sex underhållande avsnitt kring punkrock-bandets skapande och alla galenskaper man råkade ut för under den tiden i Storbritannien. Serien är skapad och regisserad av Danny Boyle. Maisie Williams har även hyllats stort för sin roll som punk-ikonen Jordan. 
 
När det kommer till "The Old Man" så är det självaste Jeff Bridges som spelar en "pensionerad" CIA-agent, efter att många år tidigare gått under jorden. Men efter att ha hittats av ett team som leds av FBI-chefen (spelad av John Lithgow), så behöver han se till att avsluta det jobb han påbörjade alla dessa år innan alla verkade glömma bort hans existens. 
 
 
Om det inte varit uppenbart innan idag, så känns det ju nu däremot mer eller mindre glasklart att Disney planerar att släppa sina FX och Hulu-serier ett kvartal efter att titlarna visats i USA. Istället för att släppa titlarna samtidigt över hela världen, till skillnad från konkurrenterna Netflix, Apple TV+, Prime Video och HBO Max (som visserligen har en tendens att missa sina datum med ibland). "The Dropout" (Hulu) och "Atlanta" (FX) dröjde exempelvis också mellan 90 och 100 dagar innan de letades sig över till Sverige tidigare under året. 
 

Läs också: "Under the Banner of Heaven" har släppts i Sverige

 
Kommer du att ge "Pistols" och "The Old Man" en chans senare i höst? Kommentera gärna nedan!
| 28 juli 2022 17:30 |