Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

27 juli 2022 | 12:00

Ett kvartal senare: "Under the Banner of Heaven" har släppts i Sverige

Efter att ha varit en av vårens mest spännande miniserier hos FX i USA så kommer Andrew Garfields Emmynominerade insats äntligen till Disney+.
Disney+ har inte direkt varit supersnabb med att få ut sina titlar från FX och Hulu, vars serier man också äger rättigheterna till. "The Dropout" och "Atlanta" dröjde i ett kvartal medan vi fortfarande väntar på att få se när hyllade och omtalade "Pistol", "The Old Man" och "The Bear" letar sig över hit. Efter sin premiär hos FX i slutet på april har det nu åtminstone blivit dags för Andrew Garfields hyllade "Under the Banner of Heaven" att leta sig över till Sverige... ett kvartal senare.
 
Handlingen kretsar kring ett verklighetsbasert mordfall på en mamma och hennes femton månader lilla bebis, i ett litet samhälle som normalt sett aldrig stöter på några brott. Polisutredaren, spelad av Garfield, tvingas brottas med att en familjs religiösa extremism ledde till ett fruktansvärt dubbelmord - och faktumet att han själv delar deras tro som mormon - som ligger bakom det hemska brottet. En roll som alltså har resulterat i en välförtjänt Emmynominering till Garfield.
 
Efter att ha fått förhandstitta på ett av avsnitten så skulle jag personligen likna serien mest med andra kriminalserier i stil med den första säsongen av "True Detective", "Mare of Easttown" och "American Rust". Serier som alla rör sig en aning långsamt framåt, men där varje sekund mer eller mindre känns oerhört välförtjänt och välspelad. Om du gillat någon av dessa serier så kommer troligtvis även "Under the Banner of Heaven" att falla dig i smaken.
 
 
Utöver Garfield i huvudrollen så dyker även skådespelarna Sam Worthington, Wyatt Russell, Gil Birmingham och Daisy Edgar-Jones upp i några av seriens största roller under säsongen. Samtliga sju avsnitt av "Under the Banner of Heaven" finns nu tillgängliga hos Disney+.
 

Läs också: Här är höjdpunkterna på Disney+ i augusti 2022

 
Kommer du att ge "Under the Banner of Heaven" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 27 juli 2022 12:00 |