RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

5 februari 2019 | 08:20

Disney gör två nya filmer om Zootropolis

Enligt en av röstskådespelarna kan vi få en trilogi i djurvärlden.
Disneys animerade pärla ”Zootropolis” från 2016 fick många fans, inte minst tack vare sina kreativa städer för djur och en deckarhistoria med mycket humor. Snart återvänder räven Nick och kaninen Judy för fler filmer.

Enligt röstskådespelaren Tommy ”Tiny” Lister (som gjorde rösten till Finnick) väntar två uppföljare:

- Jag kan säga säkert att jag gör en till ”Zootropolis” med Disney. Vi ska göra tre filmer. Det fanns tre ”Madagaskar”, så vi ska ersätta det. Det blir den största film som Disney har producerat. Den förra kostade 240 miljoner dollar, här har jag hört om uppemot 300 miljoner. Det är vad de spenderar på filmens budget, inte marknadsföring. Men filmen tjänade in 2,6 miljarder dollar på biointäkter och prylar, sade han under ett publikt framträdande förra veckan.

Lister är kanske inte den mest trovärdiga källan. Och den första filmens budget listas för övrigt som 150 miljoner dollar och inte 240 som han påstår. Men filmen, av Byron Howard och Rich Moore, spelade in över en miljard på bio och blev en riktig succé för Disney. Det är inte alls otänkbart om studion vill återvända till djurstaden inom en snar framtid. Filmskaparna pratade redan sommaren 2016 om att de har idéer för en andra film.
 
 
Regissören Rich Moore är just nu bioaktuell med en annan animerad uppföljare, ”Röjar-Ralf kraschar internet”. Jag fick chansen att fråga honom hur Disney ser på uppföljare nuförtiden, med tanke på att vi får allt fler av dem:

- En uppföljare måste komma från filmskaparna själva. Jag vet inte om det är för att vi älskar de här karaktärerna så mycket, att vi vill fortsätta utforska deras värld och personlighet, som vi återvänder till dem. Eller om det är tack vare publikens reaktioner.

- Folk kan undra ibland: "Är det för att tjäna pengar?" Nej, vi tänker inte ens i de banorna. Det handlar om upplevelsen. Jag ser de här karaktärerna som min familj, sade filmskaparen om Röjar-Ralf i vår intervju.
| 5 februari 2019 08:20 |