Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 oktober 2023 | 14:00

En av årets mest omtalade skräckfilmer släpps nu digitalt

Häng med i snacket: idag landar övernaturliga rysaren "Talk To Me" på video-on-demand.
Missade du att se "Talk To Me" på bio i somras? Idag släpps en av årets stora snackisar i skräckfilmsvärlden på digitala tjänster, alldeles i tid för Halloween-filmkvällen!
 
Filmen följer en grupp tonåriga vänner som testar på ett ruggigt partytrick. De har kommit över en balsamerad hand som påstås kunna frammana andar och skapa kontakt med de dödas värld. Men som vanligt med farliga partytricks går det snabbt några steg för långt...
 
Large 0b4ce1bcae5e83718501cf98ce484036 talkto
 
Den australienska filmen är en skarp och originell debutfilm från bröderna Danny Philippou och Michael Philippou, annars mest kända som Youtube-kreatörer.
 
- Andarna dras till olika känslor som ungdomarna går igenom. Anden som Daniel kommer i kontakt med till exempel - det är en scen där, som är tematiskt bunden med hans karaktär. Det är också olika aspekter av Mia som drar till sig olika andar. De fäster sig vid de värsta impulserna och sidorna av hennes personlighet, berättar Danny Philippou i en intervju med MovieZine.
 
"Talk To Me" verkar gå hem hos skräckfans. Den har fått 7,2 i betyg på IMDb och goda omdömen bland MovieZines läsare efter vår förhandsvisning i Stockholm i juli. Efter starka framgångar på bio är det nu också klart med en uppföljare.
 
Idag kan du köpa "Talk To Me" på VOD-tjänster som SF Anytime från 99 kr.
 
| 26 oktober 2023 14:00 |