Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 juli 2023 | 14:30

MovieZine bjöd 500 skräckfans på smygpremiär: "En riktig rysare!"

MovieZines läsare blev först i Sverige med att se omtalade skräckfilmen "Talk To Me". Läs några av reaktionerna här...
Sent igår kväll fylldes biograf Skandia i Stockholm av skräcksugna (och senare skräckslagna) läsare. MovieZine bjöd in till förhandsvisning av hajpade "Talk To Me", och efteråt var många både imponerade och mycket nöjda med filmen.
 
"Talk To Me" är debutfilmen av de australienska bröderna Philippou, mest kända för sin Youtube-kanal Rackaracka där de släppt en rad virala kortfilmer och sketcher. Nu sadlar de om till övernaturlig skräck, där en balsamerad hand låter ungdomar tala med de döda... Vad skulle kunna gå fel?
 
Foto: Mauricio Molinari/MovieZine
 
Stort tack till Scanbox och biograf Skandia som gjorde denna succévisning möjlig! Läs några av de publikkommentarer som vi har fått in efter filmen.
 
Filmen var bra! Läskig! Flera gånger var jag tvungen att kolla mellan fingrarna eller titta bort helt. Några jumpscares. Bra twist på slutet. - Evelina K.
 
Filmen var en riktigt bra skräckis! Många bra one-liners å rolig. Mycket skratt emellanåt. Jumpscares! Bra skådespel. Jag förstår hypen över filmen. 5/5 ger jag den. - Louise J.
 
Tyvärr tyckte jag inte att filmen levde upp till förhandssnacket utan kändes helt ärligt varken särskilt läskig eller originell. Standardiserade läskiga monstergubbar och småsplatter med tunna karaktärer, svag story och en hel del plot holes. - Jesper L.
 
Bröderna Philippou har lyckats göra en riktigt bra och välgjord skräckfilm som jag kan rekommendera. Man har lyckats få till en bra stämning och atmosfär, samtidigt som den är tekniskt bra gjord. - Martin N.
 
Jag tyckte filmen var bra om än obehaglig. Grafiskt självskadebeteende hos barn gjorde det extra obehagligt. Bra manus men slutet kändes ganska konventionellt och relativt förutsägbart. Gott hantverk. Solid 4 av 5. Tack för arrangemanget! - Marc S.
 
 
"Talk To Me" är en mycket sevärd skräckfilm som har känsla samtidigt som den känns modern och nytänkande. På sin speltid på 94 minuter bjuder filmen på en hel del oförglömliga och chockerande scener som kommer att ta tid att glömma. Det är definitivt sommarens skräckfilm, som många säger! - Oscar K.
 
Väldigt bra film som var otroligt välregisserad. Byggde upp ett starkt obehag på ett sätt som ingen annan skräckfilm gjort på många år. - Markus H.
 
Jag tyckte att filmen var klart sevärd! En spännande och skrämmande story med väldigt bra skådisar. Bröderna som har regisserat denna film kommer att bli stora, väldigt stora tror jag. - Roberto B.
 
Otroligt bra film. Spännande, läskig och som tittare var man alltid ”on the edge of the seat”. Riktigt sevärd, hoppas på en uppföljare! - Marie L.
 
 
 
Filmen var grym! Skådespelarna gjorde ett underbart jobb, men framförallt Sophie Wilde ägde varje scen hon var i. Jag uppskattar också att regissörerna vågade att skapa en intelligent skräckfilm som byggde upp obehaget, istället för billiga jump scares. Sen är jag ett RackaRacka fan sen länge så det gjorde filmen ännu mer speciell. - Olle F.
 
Filmen ”Talk To Me” var en riktig rysare. Snyggt gjord och väldigt cool. Den var läskig med många oförutsägbara jumpscares. Superbra film! Kommer absolut rekommendera den. - Lisa L.
 
Det var en kuslig och spännande film. Den var effektivt berättad och gjorde sitt jobb; nämligen att skrämmas  ordentligt. Fyra utav fem! - Mikael A.
 
En tajt, nervkittlande och välgjord skräck som håller tittaren på spänn genom hela filmen. Bröderna Philippous regidebut flörtar med både ”Evil Dead” och ”Flatliners”, men lyckas ändå kännas nyskapande för den klassiska demon-genren. Ni kommer inte bli besvikna! - Joakim G.
 
OMG det var den sämsta skit jag sett. Men tack för titten! - Daniel H.
 
 
"Talk To Me" får ordinarie biopremiär över hela landet imorgon fredag.
| 27 juli 2023 14:30 |