Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 mars 2017 | 12:00

Det våras för Lejonkungen: Arbetet med nya filmen startar i maj

"Djungelbokens" regissör Jon Favreau ska återskapa den afrikanska savannen i Los Angeles.
Hakuna Matata! Här kommer goda nyheter för de som gillar Disneys ”Lejonkungen”... och har lite öppet sinne för en modern nytolkning.

Även om den älskade filmklassikern bara är 23 år gammal är det alltså redan dags för en remake, med hjälp av modern CGI- och motion capture-teknik. Regissören Jon Favreau ska se till att skapa lika verklighetstrogna miljöer och djur som i förra årets ”Djungelboken”. 

Produktionen börjar i Los Angeles redan i maj, enligt My Entertainment World som listar kommande filmprojekt. Samma sajt har släppt en kort synopsis:

Historien utspelar sig på afrikanska savannen, och följer ett ungt lejon vid namn Simba som förlorar sin far Mufasa tack vare sin onda farbror Scar, och drivs ut i vildmarken. Flera år senare återvänder han för att ta tillbaka tronen.

Japp, det låter i stort sett som den ”Lejonkungen” vi minns från 1994. Till och med James Earl Jones är tillbaka för att göra rösten till Mufasa. Unge Simba spelas av Donald Glover.


Oscarsbelönade CGI-skapelser i Jon Favreaus "Djungelboken".

Nya ”Lejonkungen” kallas ibland felaktigt för en live action-film, men ligger snarare i den outforskade gråzonen mellan datoranimerat och spelfilm. Några riktiga skådespelare lär vi inte få se framför kameran. Istället används motion capture för att fånga skådespelares ansiktsrörelser och uttryck, när djuren talar med varandra.

Inom kort ska Walt Disney Studios även börja inspelningen av Tim Burtons ”Dumbo”, Niki Caros ”Mulan” och Guy Ritchies ”Aladdin”

Läs allt om Disneys närmaste film-adaptioner här...

| 19 mars 2017 12:00 |