Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

28 september 2016 | 21:00

"Lejonkungen" blir live-action-film

Disney  och Jon Favreau ska samarbeta på nytt efter succén med "Djungelboken".
"Djungelboken" är en av årets största succéer så här långt (den har spelat in 965 miljoner dollar hittills) och Disney har idag meddelat att de och regissören Jon Favreau bestämt sig för att de återigen ska samarbeta med att ta en Disneyklassiker till vita duken. Och den här gången blir det ultraklassikern "Lejonkungen" som ska göras om. Nyversionen ska likt "Djungelboken" ta inspiration av det tecknade originalet men också utveckla historien, och en del sånger från originalet ska återanvändas.

Favreau blev nästan direkt efter succén med "Djungelboken" klar för att också göra en uppföljare till filmen, men det verkar som att han kommer ta sig an "Lejonkungen" först. Några premiärdatum för "Djungelboken 2" och "Lejonkungen" är ännu inte satta, men i april bokade Disney in två datum för "Obetitlade Disney Live-action-filmer", där ett var 3:e augusti år 2018, och det andra var 25:e december år 2018. Vad sägs om "Lejonkungen" på juldagen om två år?

Disney håller dessutom på med nya versioner av  "Dumbo", "Mulan", "Tinker Bell", "Aladdin", "Winnie the Pooh", "Peter Pan", "The Sword in the Stone", och "Cruella". Bered dig på att återuppleva din barndom inom de närmsta åren, med andra ord.
| 28 september 2016 21:00 |