Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

28 mars 2024 | 16:00

Det ska börjas i tid - Hollywoods just nu mest omtalade manusförfattare är en 10-årig grabb

Det sägs ibland att en filminspelning är den bästa filmskolan, och det ligger kanske något i det.
Det är långt ifrån ovanligt att skådespelare börjar skriva manus eller regissera, fast vanligtvis brukar de vänta till något mer vuxen older.
 
The Hollywood Reporter berättar om Connor Esterson, en 10-årig skådis känd från "Spy Kids: Armageddon". Han har på egen hand skrivit ett sex sidor långt manusutkast han själv beskriver som "Ensam hemma" möter "Gudfadern".
 
Det är en komedi som fått titeln "Little Wiseguy" och handlar om en pojke (vågar vi gissa att Connor själv ser fram emot att spela den rollen?) som blir vän med grannen, en åldrande maffiamedlem.
 
Men finns det någon chans att han får den gjord? Jodå, goda chanser, det är trots allt därför vi skriver om den. Tack vare en familjemedlem kom Connor i kontakt med George Gallo ("Midnight Run", "Bad Boy") och Oscarsvinnaren Nick Vallelonga ("The Green Book"). Tillsammans har trion utvecklat utkastet till ett manus och verkar vara redo att försöka sälja in det till ett filmbolag.
 
Ett av Connor Estersons mål här i livet är att regissera, men om jag får gissa lär den debuten behöva ett litet tag till.
 
Så ingenting är klappat och klart ännu men med två så starka namn knutna till manuset sida lär det som sagt var finnas goda chanser att "Little Wiseguy" blir av.
 
 
| 28 mars 2024 16:00 |