Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 augusti 2016 | 09:25

Det ser plötsligt mörkt ut för en ”Ghostbusters”-uppföljare

Istället kan nästa film bli… animerad?
Synd på så rara ärtor. Sommarens remake av ”Ghostbusters” lyckades motbevisa alla haters genom att faktiskt vara kul, bra, och hyfsat väl mottagen, men det hjälper inte när så många valt att skippa den. 

Det verkar inte bättre än att ”Ghostbusters” är på väg mot ekonomisk förlust. En månad efter sin världspremiär har filmen fått in 180 miljoner dollar i intäkter världen över. Enligt experter behöver den minst 300 miljoner för att gå runt. Det lutar åt att filmbolaget Sony kommer åka på en förlust på ca 70 miljoner dollar.

Och den påtänkta uppföljaren får lida.

Amerikanska filmmedier menar att det ser mörkt ut för ännu ett spökäventyr med Kristen Wiig och Melissa McCarthy. Men Ghostbusters som varumärke är långt ifrån dött. Med spel, leksaker, serietidningar och böcker finns det många sätt att tjäna pengar. 

Sony säger till Hollywood Reporter:

- Vi är väldigt stolta över Paul Feigs modiga film, som älskas av kritiker och publik. Den har återupplivat ett 30-årigt varumärke för modern tid. Som ett resultat av det har vi många idéer på hur vi ska exploatera Ghostbusters universum vidare. 

Nu rapporteras Sony lägga allt sitt krut på animerat: både en tv-serie och en ny film är på väg. ”Ghostbusters: Ecto Force” dyker upp i tv någon gång 2018, och animerade ”Ghostbusters”-filmen får premiär 2019.

Har ni sett nya "Ghostbusters" än och vad tyckte ni? 
| 11 augusti 2016 09:25 |