Film

Skribent

Mats Karlsson

20 februari 2015 | 09:30

Det hettar till kring "Fifty Shades"-uppföljaren

Författaren E.L. James insisterar på att skriva manuset till uppföljaren själv.
"Fifty Shades of Grey" blev som väntat en knallsuccé och regissören Sam Taylor-Johnson har redan bekräftat att det självklart blir uppföljare. Men troligen med helt andra talanger bakom.

Författaren E.L. James och regissören bråkade en hel del under första filmen och det vill James slippa denna gång och siktar nu på att skriva manuset på egen hand, skriver Variety.

Varken Sam Taylor-Johnson eller manusförfattaren Kelly Marcel planerar att komma tillbaka till uppföljaren. Därför försöker James övertala studion Universal att själv skriva manus, något som Universal inte är så pigga på.

Tack vare det riskerar nu produktionsstarten av uppföljaren att dröja och Universals ambition att få nästa film klar redan i år minskar. Som absolut tidigast kan uppföljaren vara klar i slutet i av året, men kan lika gärna dröja till början av nästa år.

Bok nummer två i E.L. James trilogi heter "Fifty Shades Darker" ("Femtio nyanser av mörker" på svenska) och det är inte helt otippat att filmen får samma titel.

Jamie Dornan och Dakota Johnson upprepar sina roller.
| 20 februari 2015 09:30 |