Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

21 januari 2024 | 22:30

Det här vet vi om "Daredevil: Born Again" på Disney+

Snart drar inspelningarna av nya "Daredevil"-serien igång igen. Vi reder ut hur läget ligger till, efter förra årets problematiska period.
Produktionen av "Daredevil: Born Again" har varit problematisk. Serien, som skulle får det för Disney+ rekordstora 18 antal avsnitt i första säsongen, hann börja spelas in innan Hollywoods manusstrejk satte stopp för allting. Efter att gått igenom det filmade materialet insåg Disney att det här dög inte, sparkade manusförfattare och regissörer, och beslutade sig för att ändra riktning till något som bättre passar ihop med vad Netflix gjorde.
 
Imorgon måndag, den 22 januari, drar arbetet igång igen, och med det kommer både nya rykten och bekräftade uppgifter.
 

Det här vet vi

 
Vi vet sedan tidigare att Jon Bernthal kommer återvända som Punisher, en annan Netflix-bekantskap. Även Kingpin (Vincent D'Onofrio) kommer ha en roll. Gissningsvis en ganska stor sådan, baserad dels på seriens synopsis som säger att han och Matt Murdock/Daredevil (Charlie Cox) kommer försöka lämna sina mörka förflutna bakom sig för att hjälpa människorna i New York. Tänk bara om det förflutna kunde stanna där det var. 
 
Men det är inte bara skådespelarna som återvänder. Stunt- och slagsmålskoordinatorn Philip Silvera, som jobbade med Netflix-serien, kommer fungera som både stuntkoordinator och regissör för det så kallade sekundära filmteamet. Den uppgiften, kombinerat med nivån av våldsamheter i aktuella "Echo", gör att nya seriens actionsekvenser redan känns lovande.
 
Manusförfattare och regissörer hämtas över från andra MCU-serier. Till exempel så vet vi att Dario Scardapane, som jobbade med "The Punisher", kommer skriva för "Daredevil", och i registolen kommer bland andra duon Justin Benson och Aaron Moorhead ("Loki", "Moon Knight") sätta säga.
 

Det här tror vi

 
Eventuellt blir det flera gamla bekanta framför kameran. Från början var det inte meningen att Elden Henson och Deborah Ann Woll (som spelade Murdocks förtrogna Foggy Nelson och Karen Page hos Netflix) skulle dyka upp i "Born Again", men ett nytt rykte gör gällande att den situationen har förändrats.
 
Ett något tråkigare rykte är att det antagligen inte blir några 18 avsnitt, utan färre. Exakt hur många färre är okänt men räkna med en siffra närmare de 13 som Netflix hade för vana att köra med.
 
 
 
| 21 januari 2024 22:30 |