Serie

Skribent

Alexander Kardelo

20 september 2023 | 08:00

"Daredevil"-skaparens kritik mot nya serien: "En gammal Disney-bluff"

Steven DeKnight köper inte Disneys bluff.
När Daredevil kommer tillbaka på Disney+ är originalseriens showrunner missnöjd. Steven DeKnight jobbade på Netflix-serien "Marvel's Daredevil" som gick i tre säsonger innan den lades ned. Problemet? Disney+ kallar den nya serien för en reboot för att komma billigare undan, påstår han.
 
"Det är en gammal Disney-bluff där de ändrar om seriens titel lite grann för att kontraktsvillkoren ska gå tillbaka till säsong ett. Det här måste tas upp av alla facken och krossas!", skriver han i sociala medier.
 
"Jag kommer inte få se ett öre eftersom de lade till "Born Again" och kan säga att det är en helt ny serie. Fast med samma två skådisar i huvudrollerna."
 
Ju längre en tv-serie fortskrider, desto bättre villkor (och lön) för de inblandade. Det är exempelvis först efter tre säsonger som alla arbetare kan få ut full semesterlön. Och just pengar - och streamingjättarnas ovilja att skiljas från sina pengar - har stått i fokus under årets stora strejk i Hollywood.
 
 
"För att vara tydlig, jag längtar efter att se Charlie Cox och den otroligt Vincent D'Onofrio tillbaka i sina ikoniska roller. Men att hävda att serien är en komplett reboot och att man inte behöver betala de ursprungliga kreatörerna är skumraskaffärer, minst sagt", tillägger DeKnight.
 
 
Den nya serien om Hell's Kitchens blinda superhjälte bär titeln "Daredevil: Born Again" och får 18 avsnitt på Disney+. Inspelningen är dock pausad så länge strejken pågår.
| 20 september 2023 08:00 |