SPOILERVARNING!

Skribent

Alexander Kardelo

14 december 2015 | 20:00

Det finns fler överraskningar i "Batman v Superman"

Känns det som att du redan sett hela filmen?
Ni vet den där känslan när man ser senaste ”Batman v Superman”-trailern: Har vi sett precis hela filmen nu?

Glöm det, säger en som borde veta. Patrick Tatopoulos är filmens ”production designer” och bär därmed det övergripande ansvaret för filmens känsla och look. Han lovar att det finns ”ett större hot” än Doomsday. 

- Doomsday är inte bara den sista akten. De som känner att de vet för mycket redan nu, kommer att bli överraskade, säger han till franska Premiere (översatt av Cosmic Book News).

En del fans har redan börjat undra om Doomsday dödar Superman i filmen (efter den välkända storyn ”The Death of Superman” som trycktes 1992). Tatopoulos bemötte även detta rykte med en möjligen super-spoilig kommentar:

- Vi berättar det annorlunda. Doomsday är en utveckling. Fans kanske känner till ”The Death of Superman” men det här hanteras på ett nytt sätt. När en film heter ”Batman v Superman” så har det många betydelser. Superman kommer inte bara dödas i slutet. Vi ser hur han utvecklas som en del av Lex Luthors plan att skydda världen.

- Att se vår Superman försvinna och ersättas med denna reproduktion får fansen att fundera över hur vi ser på dessa supervarelser. Det var särskilt intressant att klura ut hur vi skulle förvandla Zod till Superman… och slutligen låta honom bli Doomsday. 


Det hela blir kanske något mer logiskt när ”Batman v Superman: Dawn of Justice” kommer på bio 23 mars 2016.
| 14 december 2015 20:00 |