Film

Skribent

Anders Eklöf

4 augusti 2022 | 11:00

Den nya filmen om katten Gustaf har fått ett premiärdatum

Filmen om katten Gustaf med Chris Pratt i huvudrollen har tyvärr inte premiär på en måndag.
I slutet av förra året fick vi veta att skådespelaren Chris Pratt ska låna ut rösten till den lasagne-älskande och måndagshatande katten Gustaf (eller Garfield på engelska) i en kommande animerad film producerad av Sony Pictures och Alcon Entertainment.
 
Den som regisserar filmen är Mark Dindal ("Lilla kycklingen"), medan David Reynolds skriver manuset ("Hitta Nemo"). De båda har tidigare arbetat tillsammans med "Kejsarens nya stil" till Disney.
 
Vi vet även att ingen mindre än Samuel L. Jackson ska spela den helt nya karaktären Vic, som är Gustafs pappa.
 
Nu är det klart att "Garfield" får biopremiär den 16 februari 2024, vilket tråkigt nog inte är en måndag.
 
Chris Pratt har sedan tidigare lånat ut sin röst till huvudpersonen i "Lego-filmen" och "Lego-filmen 2", samt har fått äran att spela Super Mario i den kommande animerade långfilmen av Illumination. Annars är han mest känd för sina roller i "Guardians of the Galaxy"-filmerna och "Jurassic World".
 
Seriestrippen om Gustaf skapades av Jim Davis (som är exekutiv producent för filmen) hade sin debut 1978 och handlar om den lata katten som ofta gör livet surt för sin ägare Jon Arbuckle och hunden Odie. Serien gick ursprungligen i 41 tidningar och är en av de mest publicerade seriestripparna i världen. 
 
Gustaf har setts i rörligt format i många olika tecknade tv-serier genom åren och har även fått två långfilmer tidigare i form av "Garfield" från 2004 och "Garfield: A Tail of Two Kitties" från 2006, där Bill Murray spelade katten.
 
Vad tycker du om valet av skådespelare till katten Gustaf?
| 4 augusti 2022 11:00 |