Film

Skribent

Anders Eklöf

23 november 2021 | 20:00

Producenten försvarar valet av Chris Pratt som Super Mario

Många har kritiserat valet av skådespelare till den ikoniska rörmokaren – bland annat kring att Chris Pratt inte är italienare.
För några veckor sedan fick vi det överraskande beskedet att "Guardians of the Galaxy"- och "Jurassic World"-stjärnan Chris Pratt ska röstsätta den mustaschprydda rörmokaren Super Mario i den kommande animerade långfilmen. 
 
Många har varit kritiska till valet av olika anledningar som att de är trötta på att Chris Pratt är överallt, att han inte kommer passa för rollen och även lyft faktumet att han inte är italienare, som Super Mario. 
 
 
Nu svarar en av producenterna för filmen, Chris Meledandri, att tolkningen kommer övertyga både fans och kritiker. 
 
- Allt jag kan säga är att han är fenomenal som Mario. Jag ser oerhört mycket fram emot att ni ska få höra det, säger han i en intervju till sajten Too Fab
 
När frågan kring kritiken att en amerikansk skådespelare ska låna ut sin röst till en italiensk rörmokare skapad i Japan, menar han att han som italiensk-amerikan förstår problematiken och påpekar även att Charlie Day som spelar Luigi har italienskt påbrå. 
 
I intervjun antyder han även att problematiken med accenten tas upp som ett självrefererande skämt i filmen.
 
- Vi tar även upp problemet i filmen, så vi gör helt klart en blinkning till det hela. 
 
Chris Meledandri är grundare och chef för Illumination och har producerat framgångsrika filmer som "Despicable Me", "Ice Age" och "The Secret Life of Pets". 
 
Filmen om Super Mario har biopremiär den 21 december 2022
 
Vad har du för förväntningar på Super Mario-filmen? 
| 23 november 2021 20:00 |