Film

Skribent

Anders Eklöf

1 november 2021 | 22:06

Chris Pratt får rollen som katten Gustaf i ny animerad film

Mångsysslaren Chris Pratt roffar åt sig ännu en röstroll som en ikonisk figur, nämligen katten Gustaf.
Bara några veckor efter att vi fick beskedet om att skådespelaren Chris Pratt ("Guardians of the Galaxy" och "Jurassic World") lånar ut sin röst till Super Mario i den kommande långfilmen, får vi veta att han ska röstskådespela en annan ikonisk figur. 
 
Det är nämligen så att han fått rollen som den lasagne-älskande och måndagshatande katten Gustaf i en kommande animerad film producerad av Sony Pictures, berättar sajten The Hollywood Reporter (jag lovar, det här är inte ett för tidigt aprilskämt). 
 
Den som skrivit manus är David Reynolds ("Hitta Nemo") och regissören är Mark Dindal ("Lilla kycklingen"), som tidigare arbetat tillsammans med "Kejsarens nya stil". 
 
Seriestrippen om Gustaf (eller Garfield, som han heter från början) hade sin debut 1978 och handlar om den lata katten som ofta gör livet surt för sin ägare Jon Arbuckle och hunden Odie. Serien gick ursprungligen i 41 tidningar och är en av de mest publicerade seriestripparna i världen. 
 
Gustaf har setts i rörligt format i många olika tecknade tv-serier genom åren och har även fått två långfilmer tidigare i form av "Garfield" från 2004 och "Garfield: A Tail of Two Kitties" från 2006, där ingen mindre än Bill Murray spelade katten. 
 
Vad tycker du om beskedet? Fungerar han lika bra som katt som Lego-gubbe? 
| 1 november 2021 22:06 |