Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

26 mars 2015 | 13:00

Den enda text om "Lost" du behöver läsa

En av manusförfattarna till "Lost" har skrivit en redogörelse för sin tid på tv-serien. Han ger också svaret på frågan: hittade de på handling allteftersom?
Manusförfattaren Javier Grillo-Marxuach skrev bara sex av avsnitten till "Lost" (och kom på storyn till ett sjunde) men hade trots det god insyn i hela processen av serien. I ett blogginlägg - fyndigt döpt till "Lost Will and Testament" - på nära 17 000 ord (!) beskriver han i detalj hur det var att jobba med "Lost", hur spänt det kunde vara, särskilt när det kom till att tillfredsställa både de fingranskande tittarna och de nervösa bossarna på sändande tv-kanalen ABC. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Bild lånad från Grillos blogg: Ett rum fullt av "Lost"-manusfolk 2004. Från vänster: Paul Dini, Grillo-Marxuach, JJ Abrams, Kim Clements, Monica Macer, Lynne Litt, Dawn Lambertsen Kelly, Christian Taylor.

Och det var tack vare tv-cheferna som Jack (Matthew Fox) fick leva vidare trots att han egentligen skulle dött redan i piloten. 

"Att mörda en vit man som hade uppenbara färdigheter som kunde generera bra stories... det gick inte hem hos kanalen.  Du kan inte döda den vite killen", skriver Grillo-Marxuach.

I slutet av hans essä avslöjar han också det folk undrat mycket över: hittade de på handling allt eftersom?

Det korta svaret: ja.

Det långa och mer intressanta svaret kan du läsa på hans blogg.

Fascinerande läsning, eller hur?

| 26 mars 2015 13:00 |